SON DAKİKA



Haber > Siyaset > İYİ Parti AKP ittifakı… Turhan Çömez’den bomba cevap! Kişisel görüşüm diyerek sıraladı

İYİ Parti AKP ittifakı… Turhan Çömez’den bomba cevap! Kişisel görüşüm diyerek sıraladı

03 Ağustos 2023 Perşembe - 15:01




İYİ Partili Nebi Hatipoğlu’nun Eskişehir özelindeki 2AK Parti ile de ittifakı olabilir’ çıkışına İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez’den bomba cevap geldi. Turhan Çömez ‘kişisel görüşüm…’ diyerek gerekçelerini sıraladı.





İYİ Parti AK Parti ittifakı olur mu? İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, geçtiğimiz günlerde yerel seçimlerde ‘AK Parti ve MHP ile de seçim ittifakı olabilir’ yönünde görüşünü dile getiren İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun çıkışına ilişkin dikkat çeken açıklama geldi. 

İYİ PARTİ AK PARTİ İTTİFAKI OLUR MU? TURHAN ÇÖMEZ’DEN CEVAP

Bir dönem AK Parti’de siyaset yapan ve Erdoğan’ın eski doktoru olan Turhan Çömez 14 Mayıs seçimleri öncesi İYİ Parti’ye geçerek Genel Başkan Danışmanı olarak görevlendirilmişti. Seçimlerde milletvekili adayı gösterilen Dr. Turhan Çömez, partisinin Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun Eskişehir özelinde ‘AK Parti ve MHP ile de seçim ittifakı olabilir’ çıkışına ilişkin kendi görüşlerini Sözcü TV’deki “Dört Çarpı Dört” programında dile getirdi. 

İYİ Parti AK Parti ittifakı olur mu? sorusuna cevap veren İYİ Partili Turhan Çömez’in açıklamaları dikkat çekti. 

Kendi görüşünü dile getirdiğini vurgulayan Turhan Çömez, “Partimizin genel olarak böyle bir yaklaşımı yok, böyle bir anlayışı yok ve sürece dair verilmiş bir karar yok. 21 yıllık AKP iktidarının bu ülkeye çok ağır bir faturası oldu.  Ben AKP ile birlikteliğe bireysel olarak şiddetle karşıyım.” dedi. 


“BİZ BUNA SAYGI DUYUYORUZ”

Turhan Çömez’in İYİ Parti AK Parti ittifakı olur mu konusunda görüşleri şöyle:

“Öncelikle şunu söyleyeyim. Biz İYİ Parti olarak gerçekten iç bünyesinde demokrasiyi özümsemiş hazmetmiş bir partiyiz. Dolayısıyla tamamen her açıklamasında liderinin ağzına bakan ve ondan talimat bekleyen bir yapı yok bizde. Öte yandan partinin yetkili kurullarının toplantılarında da sayın genel başkan herkesin fikrini alır değerlendirir, enine boyuna tartışmalar yapılır, oradan bir ortak karar çıkar. Dolayısıyla Eskişehir'de Nebi Bey’in böyle bir açıklama yapmış olması partinin kurumsal kimliği ile ilgili değil bireysel düşüncesiyle ilgili ve zaten kendisi de bunun Eskişehir'de neyin ne olması gerektiği şeklinde bir açıklamada bulundu. Dolayısıyla Eskişehir üzerinde kendisinin böyle bir kanaati var. Biz buna saygı duyuyoruz. Bireysel düşüncesidir, önemli bir açılım yapmıştır ama bizim partimizin genel olarak böyle bir yaklaşımı yok, böyle bir anlayışı yok ve sürece dair verilmiş bir karar yok.

BENİM KİŞİSEL GÖRÜŞÜM...

Bana bireysel olarak sorarsanız. Benim kişisel görüşüm 21 yıllık AKP iktidarının bu ülkeye çok ağır bir faturası oldu. Çok ağır bir ekonomik faturası oldu. Dış politikada Türkiye çok ağır bedeller ödedi ve önümüzdeki yıllarda ödemeye devam edecek. Sosyal olarak çok ağır faturalar ödedi ve ödemeye devam edecek. Mülteci krizini bu ülkenin başına bela eden AKP iktidarıdır. Yargının siyasallaşması, yargının, mahkemelerin hukukun siyasetin gölgesine girmesi…


GEREKENLERİ YAPACAĞIZ

Dolayısıyla bu ülkenin AKP iktidarından behemehal kurtulması lazım ve yerel seçimler bunun için bir fırsattır. Genel seçimlerde hepimiz büyük bir heyecana ve beklentiyle çalıştık sonuç istediğimiz gibi olmadı. Bunun nedenlerini biliyoruz yaşanmış tecrübelerden ders aldık ve bunlarla ilgili tekrar hata yapılmaması için gerekenleri yapacağız. 

İYİ PARTİ AK PARTİ İTTİFAKI OLUR MU?

Özetle bu sorunuza kişisel olarak bir cevap vereyim. AKP ile asla. Çünkü AKP bu ülkeye çok ağır bedeller ödetti. AKP Bu ülkenin hayallerini çaldı. AKP bu ülkenin geleceğini çaldı, bu ülkeyi yolsuzluk batağına soktu. AKP güdümlü bir dış politika ile bu ülkenin istikbalinin ipotek altına aldı. Bu ülkenin başına mülteci gibi bir belayı sardı. Bu ülkenin kaynaklarını, bu ülkenin sosyal sermayesine heba etti ürettiği yandaş zenginlerle bu ülkeyi mahvetti. Köylüyle beraberim esnafla beraberim inanın onların gündemi belediye seçimleri değil. Kimse bana ittifak kuruyor musunuz, kurmuyor musunuz gibi bir soruyla gelmiyor. Hepsinin derdi ekonomi. Ağır bir krizin eşiğinde Türkiye'de. Dolayısıyla Bütün bunlar bu yolsuzluk ekonomisi bu yandaş kültür bu AKP'nin ülkenin başına bela ettiği sorunlar. Dolayısıyla benim bireysel olarak siyasi mücadeleler Türkiye'yi yeniden rayına oturtabilmek ve AKP'nin bu ağır faturalarını bir an önce bu ülkenin başından yok edebilmek için bir siyasi mücadele vermek. Ben AKP ile birlikteliğe bireysel olarak şiddetle karşıyım.

MUTLAKA BİR NEDENİ VARDIR


Eskişehir'de Nebi bey böyle bir düşünceye sahip. Belli ki gerekçeleri var. Ona da saygı duyuyorum ama ne onun şu anki tavrı ne benim şu anki açıklama partimizi bağlamaz. Partimizin kültürünü biliyorum. Partimizin gerek milletvekillerine gerek bu tür demokratik çıkışlara olan bakışını ve saygısını biliyorum. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Nebi bey özellikle Eskişehir'de kendince bir vizyon ortaya koymuştur. Mutlaka bir karşılığı vardır, bir nedeni vardır bir, sebebi vardır zaten. Bunun açıklamasınıda yaptı. Dolayısıyla partinin kurumsal görüşü değil. 

İL BAZINDA LOKAL BİRLİKTELİKLER OLABİLİR

Şunun da altını çizeyim yani burada hiç kimsenin başta ben olmak üzere bireysel saiklerle hareket etme lüksü yok. Hepimizin ortak kaygısı Türkiye ve Türkiye yıllardır çok ağır bedeller ödedi, çok ağır faturalar ödedi. Yerel seçim bir fırsattır. Yerel seçimde millet AKP büyük bir tokat vurursa ve iktidar bundan yaralı çıkarsa. Bir sonraki gelen seçimlerde Biz AKP'yi siyaset tarihinden ve sahnesinden silebiliriz ama aksi halde yine biz bir hata yapar yanlış hamle yapar milletin umudu olmazsak ve yerel seçimlerde hak ettiğimiz başarıyı elde edemez ve ipi göğüsleyemezsek millet bunun hesabını sorar. O bakımdan burada bireysel değil daha çok toplumsal ve milletin milli menfaatleri Türkiye'nin ulusal çıkarları perspektifinden bakacağız ve sorumluluğumuz çerçevesinde hareket edeceğiz. Şüphesiz lokal birliktelikler olabilir yani il bazlarında değişik konfigürasyonlar ortaya çıkabilir. Nihayetinde biz bu seçimlerde AKP'ye bir ders vermek ve muhalefetin adaylarının ipi göğüslemesini arzu ediyoruz. Niyetimiz amacımız bu.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap