SON DAKİKA



Haber > Siyaset > İsmail Saymaz'dan Akşener iddiası: "Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener olsun"

İsmail Saymaz'dan Akşener iddiası: "Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener olsun"

11 Kasım 2022 Cuma - 12:10




İsmail Saymaz, bugünkü yazısında İYİ Parti’de "Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener olsun" seslerinin yükseldiğini kaleme aldı.





Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugün kaleme aldığı yazısında Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin ile görüştüğünü ve yaptıkları görüşmede, Akşener'in Cumhurbaşkanı adayı olması için il başkanlarının çalışma yaptıklarını söylediğini açıkladı.

Saymaz yazısında Çirkin'in, kamuoyunda Altılı Masa’nın adayının Kılıçdaroğlu olduğu yönünde kanaatin yerleştiğini belirttiğini ve “İyi Parti olarak, adayımızın olması gerekir. Adaysız seçime giremeyiz” dediğini ifade etti.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

Çirkin’e “Kılıçdaroğlu’nu niye istemiyorsunuz?” diye sordum.

Şu yanıtı veriyor:

“Kılıçdaroğlu’na saygımız var. Dürüst bir devlet adamı. Ama kamuoyu yoklamalarında Erdoğan'dan geride. Kılıçdaroğlu’nun kişiliği, mezhebi ve siyasi görüşüyle İyi Parti’nin sorunu yok, olamaz. Kazanamayacağını düşünüyoruz. Bir siyasi hareket kazanmak için seçime girer. Kendisini riske atmaz.”

Çirkin, Akşener’in seçimi kazanacağına inandıklarını söylüyor. Akşener’in “Ben Başbakan olacağım” dediği için sözünden geri adım atmadığını kaydeden Çirkin, şunları söylüyor:

“Biz ısrar ediyoruz, sayın genel başkanımız direniyor. Dedik ki ‘Aday değilim’ dediniz. İyi niyetli bir yaklaşımdı. Kazanacak aday noktasında fedakarlık yaptınız ama bu fedakarlığın doğru algılandığı kanaatinde değiliz. Adayımız olun’ dedik.”

Çirkin, Akşener’in ne yanıt verdiğini belirtmiyor.

“Direndiği kanaatindeyiz. Biz çok bastırıyoruz. Sonuna kadar sürdüreceğiz” diyor.

Sordum:

“Aday Kılıçdaroğlu olsa ne olur?”

Şu yanıtı veriyor:

"Adayımız Kılıçdaroğlu olursa görevimiz desteklemektir. Ama aynı desteği halktan bizi tatmin edecek, rahatlatacak ölçüde bulamayacağımıza inanıyoruz. Bu gayet net. Mansur bey irade koymuyor. İmamoğlu’nun adaylığı uzak gözüküyor. Genel başkanımızın adaylığı belirsizlikten çıkış yoludur.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap