SON DAKİKA



Haber > Siyaset > İnce'den ''Andımız'' tepkisi: Şark kurnazlığıdır

İnce'den ''Andımız'' tepkisi: Şark kurnazlığıdır

17 Mart 2021 Çarşamba - 15:22




Muharrem İnce, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından alınan 'Öğrenci Andı'nın okutulmasını engelleme kararına ilişkin siyasetçilerin Danıştay’ı hedef almasını "Sadece Danıştay’ı eleştirmek şark kurnazlığı ve sahtekarlık" diyerek eleştirdi.





CHP'den ayrıldıktan sonra yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Muharrem İnce, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından alınan 'Öğrenci Andı'nın okutulmasını engelleme kararına ilişkin siyasetçilerin Danıştay’ı hedef alarak yaptığı eleştirilere tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulunan İnce, “Andımızı kaldıran, okullarda okunmasını yasaklayan hükümettir. Buna karşı açılan davada Danıştay'ın aldığı karar nedeniyle sadece Danıştay'ı eleştirmek şark kurnazlığıdır. 2018'de Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na itiraz eden Milli Eğitim Bakanlığı’dır. Milli Eğitim Bakanlığı Andımızı kaldırıyor, Danıştay bu işlemi iptal ediyor, Milli Eğitim Bakanlığı Danıştay’a itiraz ediyor ve Danıştay andımızı toptan kaldırıyor. Andımızı kaldıran AK Parti Hükümetine toz kondurmayıp sadece Danıştay’ı eleştirmek sahtekarlıktır" ifadelerini kullandı. 

İnce, daha önceden 'Öğrenci Andı' kararıyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Andımızın ve devlet madalyalarından Atatürk kabartmasının kaldırılması; Cumhuriyet ile sorunu bitmeyenlerin yaptığı yeni bir meydan okumadır, ülkemizin ve devletimizin kuruluşuna, kurucusuna ihanettir. Ne yaparsanız yapın gönlümüzden ve mücadelemizden Atatürk'ü silemezsiniz” demişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap