SON DAKİKA



Haber > Siyaset > İmamoğlu'na yasak mı gelecek?

İmamoğlu'na yasak mı gelecek?

03 Aralık 2023 Pazar - 14:58




Kadıköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun İBB Başkanlığı aday adaylığı için başvurusu yapması akıllara Ekrem İmamoğlu’na ‘siyasi yasak mı gelecek’ sorusunu getirdi.





Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' ve 'Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' iddialarıyla soruş-turma açıldı.

Özdağ, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak karara tepki gösterdi: “Türkiye’de 13 milyon sığınmacı ve kaçak var. Bunlara on milyarlarca dolar harcadık ve harcıyoruz. Erdoğan’ın yanlış politikalarından dolayı ülkemizde emperyalizmin her an istismar edebileceği bir sosyolojik yapı oluştu. Göç enlasyonu azdırdı, pahalılığı ve işsizliği artırdı.

Sınırlarımız delik deşik oldu. Bir çok gencimiz sığınmacılar tarafından öldürüldü. Bunları söylemek ve 13 milyon sığınmacı ve kaçağı geri yollamak için siyasi mücadeleye devam edeceğiz.

Beni hapse atmakla korkutamazsınız. Bu ülkenin Lübnan ve Suriye olmaması için verdiğimiz mücadeleyi sürdüreceğiz.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak ve hapis istemiyle yargılandığı davanın seçim sonrasına ertelenmişti. Dava süreci yeniden gündemde. CHP’de ilginç iddialar gündemde. Kurultayda Kılıçdaroğlundan yana tavır koyarak İmamoğlu ile karşı karşıya gelen Kadıköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun İstanbul için aday adayı olarak başvurması kafaları karıştırdı.

GİZLİ ARAŞTIRMA

Bu başvuru beraberinde, “İmamoğlu’na siyasi yasak mı gelecek ki Kerimoğlu İmamoğlu’nun koltuğuna talip oldu. Bu işte bir şey var” iddiasını getirdi.Öte yandan Ankara kulislerinde İmamoğlu için süren davanın akibeti için bazı önemli CHP’lilerin AK Partideki dostları aracılığı ile bilgi almaya çalıştığı söyleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap