SON DAKİKA



Haber > Siyaset > İmamoğlu 'Artık o devir kapandı'

İmamoğlu 'Artık o devir kapandı'

22 Ocak 2024 Pazartesi - 15:59




İBB Başkanı İmamoğlu, yerel seçimler öncesi kendisini hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi.





İmamoğlu, iktidarın "şaşkınlığının" devam edeceğini söyleyerek, "İstanbul’u yine kendi kişisel hakkı ve hukuku çerçevesinde ele alan cümleler kuracak. Biz de diyoruz ki artık o devir kapandı. Yeni bir devir açıldı. Bu devir de 16 milyon insanın şehri yönettiği bir devir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Harbiye’deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen Enstitü İstanbul İSMEK Eğitmenler Zirvesi’ne katıldı. İmamoğlu, oradan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün İstanbul’da ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada kendisi hakkında söylediklerine de yanıt verdi.

'ERDOĞAN'IN BANA İLGİSİNİ ANLIYORUM'

İBB Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıtında şunları söyledi:

“İnanın, Sayın Cumhurbaşkanı’nın benimle ilgili bu ilgisini, bu alakasını ve bu sürekli dile getirme tutkusunu anlayabiliyorum. Çünkü kendisine ait olduğunu ve tümden kendi kişisel olarak kendisinin yönetme hakkı olduğunu düşündüğü ve yanıldığı bir şehri, gerçek sahibi 16 milyon İstanbulluya kazandıralı 5 yıla yakın bir zaman oldu. Bu böyle devam edecek. Bu şaşkınlık, bu yanılgı hâlâ devam ediyor ve bunu bir türlü aşamadılar.

'BİZİ İZLEMEYE DEVAM ETSİN'

Hep söylüyorum. Bu sorulara ve bu tür beni muhatap alan duygularına cevap verirsem ben, kampanya döneminde sadece kendisine cevap vermekle geçer günlerim. Çünkü eminim ki bu seçimdeki tek emeli, tek derdi Sayın Cumhurbaşkanı’nın, İstanbul’u yine kendi kişisel hakkı ve hukuku çerçevesinde ele alan cümleler kuracak. Biz de diyoruz ki artık o devir kapandı. Yeni bir devir açıldı. Bu devir de 16 milyon insanın şehri yönettiği bir devir. Bizi izlemeye devam etsin diyerek cevap vereyim.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap