SON DAKİKA



Haber > Siyaset > İktidar kaşık ile verdi kepçeyle alıyor!

İktidar kaşık ile verdi kepçeyle alıyor!

08 Temmuz 2023 Cumartesi - 09:46




Saadet Partisi milletvekilleri, noter, pasaport, vize harçlarından, cep telefonu vergilerine kadar iğneden ipliğe gelen zamlara tepki gösterdi.





Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, “Kaşık ile verdiğini kepçe ile geri alan bir hükümet var” derken, Ankara Milletvekili Mesut Doğan ise “Erdoğan iktidarı, algıları yönetebilmek ve verdiği sözü tutuyormuş gibi yapmak için milletin alın terini yakıt olarak kullanıyor” dedi.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla önceki gün KDV’ye, noter, pasaport ve vize harçlarına, yurt dışından getirilen telefon harçlarına zam yapıldı. Zam kararı vatandaşların çok büyük tepkisini çekerken, Saadet Partisi milletvekilleri de sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarla zam kararına tepkilerini dile getirdi.

“ZENGİNİ DAHA ZENGİN ETTİLER”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekilli Bülent Kaya, “Kaşık ile verdiğini kepçe ile geri alan bir hükümet var” diyerek tepkisini dile getirirken, İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, “Çözümü yine faturayı millete kesmekte buldular. KDV’den, harçlara kadar yaptıkları zamlarla birlikte memurun, emeklinin, işçinin yeni maaşı daha eline geçmeden eridi gitti. Zengin daha zengin, fakir daha fakir olmaya devam edecek. Bülent Arınç; ‘İsrafın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz’ demişti. Bu zamlar israfın son sürat devam ettiğinin delilidir. Geçmiş olsun demeyi çok isterdim ama maalesef her şey şimdi başlıyor. Allah darda kalan herkese dayanma gücü versin” ifadelerine yer verdi.

“İKTİDAR, MİLLETİN OCAĞINI SÖNDÜRMEYE ÇALIŞIYOR”


Ankara Milletvekili Mesut Doğan, iktidarın milletin ocağını söndürmeye çalıştığına dikkat çekerek, “Erdoğan iktidarı, algıları yönetebilmek ve verdiği sözü tutuyormuş gibi yapmak için milletin alın terini yakıt olarak kullanıyor. 20 yılda üretim ekonomisini kuramayan iktidar, yalnızca vergilerle, dün düşman gördüğü ülkelerle yaptığı swap anlaşmalarıyla, yüksek faizli aldığı borçlarla ekonominin çarkını döndürmeye ve milletin ocağını söndürmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap