SON DAKİKA



Haber > Siyaset > HELAL OLSUN DEDİRTECEĞİZ!

HELAL OLSUN DEDİRTECEĞİZ!

03 Haziran 2018 Pazar - 09:58




CHP Trabzon Milletvekili Adayı Ahmet Kaya, 24 Haziran seçimleri için hem iddialı hem de mütevazı konuşarak “Eğer millet yetkiyi bize verirse bize ‘hel





Uzun yıllar hatta çocukluktan itibaren CHP Trabzon teşkilatı içerisinde çalışan ve parti için sahada mücadele veren Ahmet Kaya, CHP Trabzon 1. sıra milletvekili adayı oldu. Kaya, hem birinci sıra adaylığını hem de seçim sürecini değerlendirdi. Kaya’nın değerlendirmeleri şöyle:

■ Adaylık süreciniz nasıl gelişti?

“Uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi ailesinde siyaset yapan birisiyim. Çocukluk kolları olarak ifade edebilecek olduğum bir dönemden başlıyor siyasi mücadelem. Gençlik yıllarımızdan tutun da şimdiye kadar hep partimiz için mücadele verdik. Çizgimizden hiç sapmadık. İstikrarlı bir mücadele sürecinin sonunda bu noktaya geldik. Benim adaylığım ve birinci sıraya adayı olmam arkadan bizi takip eden gençlere de örnek olmuştur. Gençlere moral ve motivasyon oldu. Çünkü uzun dönemdir parti içinden yetişen insanların ön sıralarda olması pek mümkün olmamıştı. Bu anlamda bir ilk oldu ve gençler şunu diyor: ‘Biz de Ahmet abi gibi çizgimizden sapmadan, istikrarlı mücadelemizde ilerlersek böyle yerlere gelebiliriz.’ Bu anlamda örnek olmak beni gururlandırıyor.”

SİYASET BİR BÜTÜNDÜR

■ Trabzon’a müjdeleyeceğiniz projeleriniz neler?


“Kendi adıma değil çünkü siyaset bir bütündür. Genel başkanımız seçim bildirgesini açıkladığında müjdeyi verdi. İşsizliğe yönelik, emekliye yönelik, geçim sıkıntısına yönelik, esnaflarımıza yönelik müjdeleri seçim bildirgesinde genel başkanımız verdi. Ama Trabzon yereliyle ilgili benim kendi adıma ne yapmak istediğimi soruyorsanız şöyle cevap vereyim:  Trabzon’da üretim yapan tesislerin artmasını çok önemsiyorum. Trabzon üretim yapan bir şehir olmalı. Trabzon’da tüten baca sayısını artırmamız lazım. Hekimoğlu benzeri örnekleri artırmamız lazım. Trabzon’da taş üstüne taş koymak isteyen insanlara yardımcı olmak lazım. Ben bunu çok önemserim. Destek olmayı da görev sayarım.

GENEL MERKEZ BÖYLE İSTEDİ

■ CHP’nin listesinde 2. sıra adayının Saadet Partisi’nden olmasını nasıl karşılıyorsunuz?

“Bu durum genel merkezler nezdinde yapılan görüşmeler sonucunda alınmış bir karar.  Çok söyleyecek bir şeyimiz yok, genel merkezlerimiz böyle uygun gördüler. Tabi bu noktaya gelene kadar Türkiye’nin birçok hassasiyeti belirleyici oldu. Çok sıkıntılar oldu. Bunu görmezden gelemeyiz. Bu sıkıntılı noktayı aşabilmek adına Türkiye’nin birliğini, beraberliğini pekiştirmek adına böyle bir fedakarlık gerekiyordu.” “Genel merkezler düzeyinde kimin milletvekili olacağından ziyade önce Türkiye çerçevesinde bir değerlendirme yapıldı. Bu değerlendirme neticesinde de Saadet Partili arkadaşımız ikinci sıraya konuldu. Kendisiyle tanıştık, oturduk, konuştuk. Çok kaliteli bir insan olduğu izlenimini bende uyandırdı. Çok birikimli ve faydalı olabileceğini düşünüyorum.”

■ Peki Saadet’in adayı ile ortak mı çalışacaksınız?


“Belli çalışmaları ortak yürüteceğiz, belli çalışmaları kendi planlamaları doğrultusunda yapacak. Ama sürece katkısı olacağı ve bizimle birlikte mücadele edeceği gözüküyor.”

GÖNÜL 6-0 İSTER

■ Seçim hedefiniz nedir?

“Siyasetçiye hedef sordunuz mu, hedef hep yüksek tabi. Gönül ister ki 6-0 olsun. Ama temel hedefimiz Sayın Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı yapmak.”

■ Cumhurbaşkanı adayınız Muharrem İnce’ye bakış açınız?


“Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmayacağını baştan ifade etmişti. Sayın Muharrem İnce’nin aday oluşu samimiyetle söylüyorum gerçekten toplumda da bizlerde de müthiş bir moral oldu. Doğru bir tercih ve karar olduğunu düşünüyorum.”

DEMiRYOLU VASiYETTiR

■ Özelikle Trabzon için istediğiniz yatırım nedir?

“Trabzon’un demiryolu ile buluşmasını çok değerli buluyorum. Önemli bir ihtiyaçtır. 1920’li yıllarda Mustafa Kemal Atatürk Trabzon’un şimendiferlerle addolunduğunu görmek istediğini ifade etmiştir. Bu aslında bir vasiyettir. Bu vasiyetin bu zamana kadar yerine getirilmemiş olmasından da üzüntü duymaktayım. Siyasi çizgim noktasında Ahmet Şener’i örnek alabilirsem çok az da olsa onun yaptıklarını yapabilirsem kendimi bahtiyar sayarım. Hepimize örnektir. Hala yaptıkları ve milletin gönlündeki yeri konuşulur. Öyle bir vekillik yapabilirsem mutlu olurum.”

VATANDAŞ SIKINTIDA


■ Vatandaşa neler söylemek isterseniz?

“Milletimizin bizi dikkatle takip ettiğini görüyorum. Milletimizin ciddi sıkıntılar içerisinde olduğunu görüyorum ve bundan üzüntü duyuyorum. Ama bu sıkıntılar çözülmeyecek sıkıntılar değildir. Milletimizin bize destek olmasını rica ediyorum, gönülden diliyorum. Bize bu yetkiyi verdikleri zaman bu sıkıntıları hızla çözecek olduğumuzu, memlekete ve millete rahat nefes aldıracağımızı görecekler. Bize ‘helal olsun’ diyecekler. Umut ediyorum iktidar olacağız. Bu memlekette herkes huzur içinde birlikle, beraberlikle yaşayacak.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap