SON DAKİKA



Haber > Siyaset > ‘Erdoğan bu isimle bir taşla 3 kuş vuracak’

‘Erdoğan bu isimle bir taşla 3 kuş vuracak’

05 Ocak 2024 Cuma - 13:24




Gazeteci Sevilay Yılman, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB için düşündüğü muhtemel adayların isimlerini sıraladı.





Yerel seçimlere doğru giderken, Ak Parti’nin İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na karşı hangi ismi aday göstereceği merakla bekleniyor.

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan parti yönetimiyle yapacağı toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada "İstanbul adayını pazar günü duyacaksınız'' dedi.

Ak Parti’nin İBB adayı için kulislerde birçok isim konuşulurken gazeteci Sevilay Yılman kendisine ait sosyal medya hesabından dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

"ERDOĞAN, BU İSİMLE BİR TAŞLA 3 KUŞ VURACAK"

‘Çok güvendiği’ bir kaynakla yaptığı görüşmeyi aktaran Yılman, Erdoğan’ın eski TOKİ Başkanı ve Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan’ı aday göstereceğini iddia etti.

Yılman’ın paylaşımı şöyle;

"Ankara’dayım Kulisler bayağı hareketli…

Hemen her yerde CB Erdoğan’ın 7 Ocak’ta açıklayacağı İstanbul adayının kim olabileceği konuşuluyor. Çok güvendiğim bir kaynağım şöyle bir analiz yaptı;

'Erdoğan yoklayarak kafa karıştırmayı çok sever ama sonunda yine de tecrübelerine güvenerek karar verir. Selçuk Bayraktar ismini yoklattı. Ali Yerlikaya ismini de yoklattı. Murat Kurum, Fahrettin Koca isimlerini de… Gerçekten de Bayraktar yapılan simülasyonlarda Ekrem İmamoğlu’nu en az 4 puanla geride bırakıyor.

Diğer isimler ise kafa kafaya götürüyor seçimi.

Fakat yaz bir kenara! CB bunların hiçbirini aday göstermeyecek! Kasada sakladığı o ismi açıklayacak. Ve bu isimle bir taşla 3 kuş vuracak!'

Peki kim bu taş? Eski TOKİ Başkanı, Fatih’in mevcut belediye başkanı Ergün Turan…

Kaynağıma göre Turan’la hangi kuşları vurmayı hedefliyor Erdoğan? BİR; İmamoğlu’nun çok güvendiği Trabzon lobisinin aklını, Trabzonluların çok değer verdiği Ergün Beyle karıştıracak… İKİ ;ToKi’nin en başarılı başkanı olan Turan ile İstanbul’un en büyük ihtiyacı olan kentsel dönüşümde hızlı ve en doğru çözümün umudu olarak ciddi bir iddia koyacak! ÜÇ; Ekonomik olumsuzluklardan, pahalılıktan şikayet eden ve sandığa gitmeyeceğini söyleyen öfkeli, endişeli AK Parti seçmenini İstanbul’un en başarılı AK Partili ilçe belediye başkanı olan Ergün Turan’la yeniden konsolide edip, sandığa taşıyacak…

Bakalım bu analiz tutacak mı?"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap