SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Davutoğlu'ndan Gazze çağrısı

Davutoğlu'ndan Gazze çağrısı

10 Kasım 2023 Cuma - 16:05




'Eminim Nazım Hikmet yaşasaydı Gazzeli kız çocuklara sahip çıkardı' diyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım dikkat çekti.





Türkiye'ye ve bütün İslam dünyasına seslenen Davutoğlu isyan etti: Vicdan kapılarınızı açın.
İsrail kadın, çocuk demeden Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun iki gün önce partisinin grup toplantısında yaptığı "Eminim Nazım Hikmet yaşasaydı Gazzeli kız çocuklara sahip çıkardı. Bunlar gibi tatlı su solcuları olmazdı." konuşması gündem olmuştu.
Toplantıda Nazım Hikmet'in

"Kapıları çalan benim
kapıları birer birer.
Gözünüze görünemem
göze görünmez ölüler.

Hiroşima'da öleli
oluyor bir on yıl kadar.
Yedi yaşında bir kızım,
büyümez ölü çocuklar.

Saçlarım tutuştu önce,
gözlerim yandı kavruldu.
Bir avuç kül oluverdim,
külüm havaya savruldu.

Benim sizden kendim için
hiçbir şey istediğim yok.
Şeker bile yiyemez ki
kağıt gibi yanan çocuk.

Çalıyorum kapınızı,
teyze, amca, bir imza ver.
Çocuklar öldürülmesin

şeker de yiyebilsinler." dizelerini gözyaşlarıyla okuyan Davutoğlu "Bugün Gazzeli çocuklar kapımızı çalıyor. Gazzeli çocuklar vicdan kapımızı çalıyor arkadaşlar. Susan, teslim olan vicdansızdır. Bütün bu şartlarda "ateşkes için erken" diyenler vicdansızdır. Vicdan kapılarınızı açın. Türkiye'ye ve bütün İslam dünyasına sesleniyorum vicdan kapılarınızı açın... Kendini aydın sananlara sesleniyorum. Vicdan kapılarınızı açın. O çocuklar o kapılardan girsinler. En azından yaşayanları... Biz sonuna kadar Gazze'yi savunmaya devam edeceğiz." konuşmasını sosyal medya hesabından tekrar paylaştı.

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI ANBEAN ARTIYOR

Öte yandan; İsrail-Hamas savaşında 35. gün. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail'in son 24 saatte Gazze'ye saldırılarında ölenlerin sayısı 243 artarak 10 bin 812'e yükseldi. Hayatını kaybedenlerin 4 bin 412'si çocuk, 2 bin 918'i kadın.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap