SON DAKİKA



Haber > Siyaset > CHP'nin İzmir adayı Muharrem İnce mi olacak?

CHP'nin İzmir adayı Muharrem İnce mi olacak?

07 Aralık 2023 Perşembe - 10:14




CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Muharrem İnce'ye teklif götüreceği iddia edildi.





CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Muharrem İnce'ye teklif götürebileceği iddia edildi.

Yerel seçimde iş birliği teklifine İYİ Parti'den ret yanıtı alan CHP ittifak çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin 1 Aralık Cuma günü görüşme gerçekleştirdi.

İNCE: SEÇİMDE İŞ BİRLİĞİ MESELESİNİ ELE ALDIK

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV'de yaptığı açıklamalarda bu görüşmede yerel seçimde iş birliği konusunun ele alındığını söyledi. Saymaz, "Muharrem İnce birkaç hafta önce bütün muhalefete çağrı yapmıştı. Bunlardan birincisi sandık güvenliği ve işbirliği çağrısı yapmıştı. Bu çağrı CHP'de bir karşılık bulmuş. Öğrendiğim kadarıyla geçen cuma günü İmamoğlu ile Muharrem İnce görüştüler. Bu görüşmede ittifak meselesi de ele alındı" dedi. Muharrem İnce de görüşmeyi doğrulayarak, Saymaz'a "Seçimde işbirliği meselesini ele aldık" dedi.

İZMİR ADAYLIĞI TEKLİF EDİLECEK


Muharrem İnce, gelecek hafta CHP lideri Özgür Özel'le görüşüleceği de öne sürüldü. Saymaz'ın aktardığına göre "Elbette işbirliğine sıcak bakıyorum" diyen İnce, "Ben muhalefetin elindeki kalelerin AK Parti'nin eline gitmesini istemem. Buna gönlüm razı olmaz. Bu bakımdan işbirliği önerisine açığım. Önümüzdeki hafta da görüşeceğiz" dedi.

Saymaz ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Muharrem İnce'ye teklif edilebileceğini duyduğunu belirtti.

İZMİR ADAYLIĞI İDDİASI İNCE'YE SORULDU

Öte yandan Tv100 canlı yayınında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüştüğünü açıklayan gazeteci Gürkan Hacır hem "yerel seçim ittifakı" hem de "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı" iddialarını İnce'ye sorduğunu söyledi.

Gürkan Hacır, İnce'nin kendisine verdiği yanıtları canlı yayında şu ifadelerle duyurdu:


"CHP ile temas halinde oldunuz mu? Görüşmeleri biliyoruz. Bu işbirliği görüşmesi mi?" diye sordum. Sayın İnce bu soruma, "Biz parti olarak, seçim güvenliği, sandıkları birlikte denetleme adına ortak çalışmayı önerdik. Birlikte görüştük. Ama bu adaylık için değildi. Şu an böyle bir şey söz konusu değil. Ama bir işbirliği olması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Özgür Bey ile görüşmediğini ancak Ekrem Bey ile bir kez daha görüşebileceğini söyledi.

İzmir'in CHP adayı olacağınıza dair iddialar var dedim. Bu soru içinse, "Şu anda böyle bir şey yok" dedi ama şunu vurguladı. CHP'nin en garanti yeri neresidir diye sordu. İzmir dedim. "İzmir'de İYİ Parti aday çıkardı, HEDEP aday çıkarırsa durumu garanti olur mu?" dedi. Sınırda olur dedim. "Riske girmeye gerek var mı?" ifadelerini kullandı bana.

Bir de şunu ekledi; Ben son seçimde aday olmadım, çekildim dedi. İstanbul'dan 100 küsür bin oy aldık dedi. Ekrem İmamoğlu'nun 2019 seçimlerinde ilk turda 13 bin oyla önde olduğunu hatırlattı. Yani oy potansiyeline güvendiğini belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap