SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Canan Kaftancıoğlu’na ilk duruşmada beraat

Canan Kaftancıoğlu’na ilk duruşmada beraat

02 Haziran 2022 Perşembe - 12:00




CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "kamu görevlisine hakaret" suçundan yargılandığı davada beraat etti.





CHP Genel Merkezi, Sezgin Baran Korkmaz ve holdingi ile ilgili broşür hazırlamıştı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da broşürü sosyal medya hesabından paylaşarak, "Kara para, siyaset ve yargı hikayesinin anlatıldığı SaBıKa Holding broşürlerimizi vatandaşlarımızla buluşturacak ve bir daha yaşanmasın diye hep birlikte çalışacağız… Gençler akıttığınız tere sağlık" yazmıştı. Bu paylaşımın ardından Kaftancıoğlu hakkında, "Cumhurbaşkanına Hakaret” ve “kamu görevlilerine hakaret" suçlarından 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

"NERESİNDE HAKARET VAR"

İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün ilk kez görülen duruşmaya Canan Kaftancıoğlu ve taraf avukatları katıldı. Kaftancıoğlu yaptığı savunmada, "Bu tweetin neresinde hakaret var. İddianameyi hazırlayan savcı açıklarsa hemen savunmamı yapacağım. Vatandaş olarak öğrenmek istiyorum. Memlekette kimlerin hakaret ettiği çok açıktır" dedi. Alınan savunma ve beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme suç unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Kaftancıoğlu hakkında beraat kararı verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap