SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Bahçeli'nin bu çıkışı ittifak-mittifak bırakmaz! Danıştay'a Andımız tepkisi!

Bahçeli'nin bu çıkışı ittifak-mittifak bırakmaz! Danıştay'a Andımız tepkisi!

15 Mart 2021 Pazartesi - 14:42




MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin yıllar önce başlattığı çözüm sürecinde kaldırılan Andımız için Danıştay'ın verdiği itiraza ret kararına tepki göstererek "Danıştay skandal karara imza atmıştır, yanlıştan dönmeli" ifadesini kullandı.





MHP lideri Bahçeli "HDP'li bölücülerin fezlekelerinin TBMM'ye gönderilip milli dayanışma şuurunun çelikleştiği bugünlerde 'Öğrenci Andı' kararı pimi çekilmiş bir bombadır. Danıştay bu yanlıştan dönmeli, Türk milletinin tarihi hasletleriyle, çiğnetilmeyecek emanetleriyle oynamaya teşebbüsten vazgeçmelidir" dedi.

1933 yılından 2013 yılına kadar ilkokullarda öğrencilerin okuduğu Andımız bundan 8 yıl önce 2013 yılında AK Parti iktidarının başlattığı çözüm süreci döneminde içerisinde bulunan "Türk'üm" ifadesi nedeniyle kaldırılmıştı.

ERDOĞAN MHP VE CHP'Yİ HEDEF ALMIŞTI

Andımız kaldırıldığında Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2013 yılında AK Parti grup toplantısında "Andımız uygulaması 1933'te başladı. Metin yazarı tartışmalı bir isim olan doktor Reşit Galip'ti. Galip Türkçe ezan zulmününde yazarlarındandı. Her sabah Türküm demekle Türk olunmaz." demişti.

"Andımız olarak bilinen metnin yazarı son derece tartışmalı isim olan Reşit Galip'ti. Reşit Galip Türkçe ezan zulmünün mimarlarındandır. Ayrı Reşit Galip insanları kafa taslarına göre sınıflandıran sözüm ona bir bilim insanıydı. Ant uygulamasının cumhuriyetimizle uzaktan yakından ilgisi yoktur. CHP ve MHP bu uygulamanın tarihini bilmedikleri için kestirmeden bir istismar kampanyası başlatıp milleti yanıltma yoluna gidiyorlar.

 ÇÖZÜM SÜRECİYLE KALKMIŞTI; DANIŞTAY İTİRAZI REDDETTİ


Türkiye’de “Çözüm Süreci” döneminde Öğrenci Andı kaldırılmış, buna karşın Türk Eğitim-Sen, düzenlemenin iptali istemiyle Danıştay’a dava açmıştı.

 Danıştay 8. Dairesi, Öğrenci Andı’nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal ederken andımız yeniden okunmaya başlanmamış MEB yürütmenin durdurulmasını istemişti.

İki yıla yakın bir zamandır Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu gündeminde bulunan dosya, geçen ay karara bağlandı. Öğrenci Andı’nın okunmasını yürürlükten kaldıran yönetmeliğin iptaline karar veren Danıştay 8. Dairesi’nin kararı bozuldu.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nda 11’e karşı 4 oyla alınan kararın gerekçesinin önümüzdeki günlerde yazılacağı kaydedildi. Dosya, yeniden Danıştay 8. Dairesi’ne gönderilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap