SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Babacan: Enflasyonun sebebi Ukrayna-Rusya savaşı falan değil, sizsiniz

Babacan: Enflasyonun sebebi Ukrayna-Rusya savaşı falan değil, sizsiniz

04 Ağustos 2022 Perşembe - 13:08




DEVA Partisi lideri Babacan, sosyal medya hesabından "Enflasyonun sebebi Ukrayna-Rusya savaşı falan değil, sizsiniz" başlıklı video paylaştı.





DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yüksek enflasyona gerekçe olarak Ukrayna- Rusya savaşının gösterilmesine tepki gösterdi. Babacan, sosyal medya hesabından "Enflasyonun sebebi Ukrayna-Rusya savaşı falan değil, sizsiniz" başlıklı video paylaştı.

Ali Babacan, "Dünyada savaşlar bile olsa, rejimler bile yıkılsa siz ekonomiyi düzgün yönetin enflasyonu tek hanede tutarsınız" dedi.

Babacan, videoda şu ifadeleri kullandı:

"Ukrayna- Rusya savaşı varmış. Onun için enflasyon yükseliyormuş. Ya kardeşim, Ukrayna- Rusya savaşın içinde, onlarda bile bizim kadar enflasyon yok. Bu saçmalığa bir cevap vermemiz gerekiyor. Kimse kusura bakmasın.

Yıl 2002. Bu arkadaşınız ekonominin başına geçti değil mi? 2003'te Amerika, Irak'a savaş açtı. Irak'ın tamamını işgal etti. 2003'te biz ne yaptık? Yüzde 29 olan enflasyonu indirdik yüzde 18'e.


Yıl 2004. Irak savaşı daha devam ediyor. 2004'te terör eylemleri olmaya başladı. Her yerde terör yoğunlaştı. Aynı 2004'te biz ne yaptık? 29'dan 18'e indirdiğimiz enflasyonu 9'a indirdik. Bahane bulduk mu? Şurada savaş var, burada savaş var dedik mi? Şurada terör var, burada terör var dedik mi? Demedik. Enflasyonu tek haneye indirdik, paradan da altı sıfırı attık.

Gelelim 2011'e. Komşumuz Suriye'de iç savaş patladı. 2011'de enflasyon kaç? Yüzde 4,9. Gelelim 2014'e. Rusya, Kırım'ı ilhak etti. Enflasyon kaç? Yüzde 8. IŞİD, Musul'u ele geçirdiğinde, Haziran 2014'te enflasyon Türkiye'de yüzde 9'du.

Demek ki neymiş? Sen ekonomiyi doğru düzgün yönettiğinde savaş olsa dahi, terör olsa dahi enflasyon artmıyormuş bu ülkede. Dünyada savaşlar bile olsa, rejimler bile yıkılsa siz ekonomiyi düzgün yönetin enflasyonu tek hanede tutarsınız." 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap