SON DAKİKA



Haber > Siyaset > AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu

AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu

07 Ocak 2024 Pazar - 15:57




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimlerde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayının Murat Kurum olduğunu açıkladı.





AK Parti İstanbul İl Başkanlığının ev sahipliğinde, Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, Cumhur İttifakı'nın 31 Mart Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçiminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının, AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum olduğu açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkan adaylarını açıklayacağı Haliç Kongre Merkezi'ne saat 12.50 civarında geldi.  Törene sayılı dakikalar kala Erdoğan, ilk olarak AK Parti'nin İstanbul adayı olması beklenen Murat Kurum ile görüştü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 14.00'te kürsüye çıkarak konuşmasına başladı. Erdoğan konuşmasında seçimlere ilişkin partisinin vizyonunu anlattı, son dönemde artan provokatif olaylara değindi CHP'nin politikasını eleştirdi.


"İsrail'in alçakça barbarca saldırıları sonucunda şehit düşen 23 bin Filistinli kardeşimize de Allah'tan rahmet diliyoruz. Daha fazla kan dökerek çocuk öldürerek abad olacaklarını zannedenler er ya da geç ilahi adaletle yüzleşeceklerdir.

"Kapsamlı istişareler sonucunda belirledik"

11 büyükşehir ve 25 il belediye başkan adayımızı açıklama üzere bir aradayız. Adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Adaylarımızın her birini kapsamlı istişareler sonucunda belirledik. Bu konuda da eksiğimiz fazlamız olabilir. Bu konuda samimi gayret gösterdiğimizden hiç kimse şüphe etmesin.

"Türkiye'de yepyeni bir çığır açtık"

Belediyecilikte adeta bir destan yazdık. '94 ruhu' denilen belediyecilik anlayışı ile Türkiye'de yepyeni bir çığır açtık. İstanbul çöp çukur çamur diye tanımlanmıyor muydu?


Esasen bizim belediyecilikteki müktesebatımız yeni değildir. Artık 30 yılı bulan şanlı bir geçmişten süzülüp gelen birikim ve donanıma sahibiz. Amacımız, 31 Mart 2024 seçimleri için de milletimizin huzuruna gerçek belediyecilik sözümüzü yerine getirecek adaylarla çıkmaktır.

Provokasyon uyarısı

Her biri 28 Şubat sürecindeki provokasyonların kötü birer kopyası niteliğindeki oyunlarla seçim öncesi zihinler bulandırılmaya çalışılıyor. Bu millet, İstiklal Marşı'na dahi Kelime-i Tevhidi ilmek ilmek işlemiş aziz bir millettir. 

Kelime-i Tevhid tepkisi


Bugün de İslam'ın nüvesini teşkil eden Kelime-i Tevhid'i bilemeyecek kadar cehalet, nefret ve gaflet çukurunda boğuluyorlar.

"Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz"

Özgür efendinin genel başkanlık macerası daha başlamadan vesayet gölgesi altında bitmeye yüz tuttu. Milletimizi gerçek belediyecilikle buluşturup Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz. 

Terörist ve destekçilerine sahip çıkmaktan vazgeçmesi gerekiyor. Onlara ya selam çakıyor ya sırtını sıvazlıyor. Bölücülere boncuk dağıtarak oraya nasıl oturtulduğunu unutturabileceğini sanıyor. Bu zatın gidişatı şu an pek de iyi gözükmüyor. Bir teröriste tünel kazarak sahi çıkıyor. Bize sataşarak pirim kazanmaya çalışıyor. Boynunda diyet borcu ile siyaset yapılmaz.

"İstanbul'u fetret devrinden çıkartacağız"


El ele, omuz omuza vererek İstanbul'u son 5 yıllık fetret devrinden mutlaka çıkartacağız. Yarı zamanlı belediye başkanlığı yapılmaz. İstanbul asla ihmale gelmeyen, sürekli ilgilenilmesi, sorunlarına çözüm üretilmesi gereken bir şehirdir."

İşte belediye başkan adayları

Erdoğan daha sonra alfabetik sıraya göre belediye başkan adaylarını açıkladı:

Artvin: Artvin eski Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe


Aydın: AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş

Balıkesir:  Mevcut belediye başkanı Yücel Yılmaz

Bingöl: Mevcut belediye başkan adayı Erdal Arıkan 

Bitlis: Mevcut belediye başkan adayı Nesrullah Tanğlay

Bursa: Mevcut belediye başkanı Alinur Aktaş

Çanakkale: Eski milletvekili Jülide İskenderoğlu

Çankırı: Eski milletvekili Hüseyin Filiz

Denizli: Mevcut belediye başkanı Osman Zolan

Düzce: Mevcut belediye başkanı Faruk Özlü

Edirne: Mevcut il başkanı Belgin İba 

Elazığ: Mevcut belediye başkanı Şahin Şerifoğulları 

Erzurum: Mevcut belediye başkanı Mehmet Sekmen

Eskişehir: Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu

Giresun: Mevcut belediye başkanı Aytekin Şenlikoğlu

Isparta: Şükrü Başdeğirmen

Kastamonu: Eski belediye başkanı Tahsin Babaş

Kocaeli: Mevcut belediye başkanı Tahir Büyükakın

Muğla: Prof. Dr. Aydın Ayaydın

Ordu: Mevcut belediye başkanı Hilmi Güler

Rize: Mevcut belediye başkanı Rahmi Metin 

Samsun: Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan 

Sinop: İl genel meclis başkanı Yakup Üçüncüoğlu

Tokat: Eyüp Eroğlu

Yalova: Mevcut belediye başkanı Mustafa Tutuk

İstanbul: Murat Kurum

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap