SON DAKİKA



Haber > Siyaset > AK Partili Dağ: KONDA kendisini bile bile patlattı

AK Partili Dağ: KONDA kendisini bile bile patlattı

17 Mayıs 2023 Çarşamba - 12:53




CNN Türk'te Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, seçim sonuçları sonrası anket şirketlerine tepki gösterdi.





AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, seçim sonuçlarına ilişkin CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

"TABLOYU FARKLI YANSITMANIN ANLAMI YOK"

"Meclis tarafı tamamlandı." diyen Hamza Dağ, muhalefetin tutumuna değinerek, "Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili de esasında kendilerinde büyük bir çelişki içinde olduklarını görüyoruz. Milletimiz öyle bir yerde olayı bitirdi ki... Burada 5 yıldır yaşanan bir süreç var. Çok büyük bir deprem, pandemi, yangınlar... Bu süreçlerde milletimiz hem cumhurbaşkanımıza hem de partimize güvenini ortaya koydu. 2018'de 3'lü olarak girdiklerinde aldıkları oy neydi, bugün aldıkları oy ne? Z kuşağı dediler.. Buradan oyların kime gittiği ortada. Tabloyu farklı yansıtmanın anlamı yok. Bu tabloyu rasyonel bir şekilde görsünler. Milletin verdiği mesaj nettir. Biz milletin verdiği mesajları okuyoruz. Vatandaş muhalefeti gerçekçi görmedi. Kılıçdaroğlu, İnce olayından sonra suçu Rusya'ya atması seçmesi açısından haksızlıktır. " dedi.

"İTİRAZLAR SONUCU ETKİLEYECEK RAKAMLAR DEĞİL"

Oyların sisteme yanlış girildiği iddiasıyla ilgili konuşan Dağ, "CHP 2200 sandıkta itiraz etmiş, bizim de o kadar sandıkta itirazımız vardır. Sonucu etkileyecek rakamlar değil. Bunlar birleştirme tutanakları ile ıslak imza olanlar karşılaştırılır. Hukuki bir süreç. İddialar bahane üretmekten başka anlama gelmiyor. Yüzde 49.5 birçok anlama geliyor. Bu ülkenin demokrasisinin, seçim güvenliğinin ne kadar oturduğunu gösteriyor. İlk turda böyle bir oran alan lider yok." dedi.

"MİLLETİMİZ GÜÇLÜ DESTEK VERECEK"

28 Mayıs'a ilişkin konuşan Dağ, "Erdoğan mı, Kılıçdaroğlu mu tablo ortada. Biz iç siyasete konsantre olduk. Dünya zorlu sürece devam ediyor. Bizim dünyanın her lideri ile konuşan bir lidere ihtiyacımız oldu. Biz yanlışımız olduğunda onu da ifade ediyoruz. 2. turda da milletimiz inşallah güçlü destek vermesini umuyoruz. Arzumuz ilk turda işi bitirmekti, iki haftalık bir gecikme ile tamamlamış oluruz inşallah." ifadelerini kullandı.


"HERKESİN OYUNA TALİBİZ"

Sinan Oğan ile görüşme olup olmayacağı yönündeki soruya yanıt veren Hamza Dağ, "Biz 2. turda her kesimden herkesin oyuna talibiz. Gelin Türkiye Yüzyılı'nı beraber inşa edelim. Gelin elini uluslararası arenada elini güçlendirelim. Biz kazandığımızda herkes kazanacak. Biz milletimizin tamamının 2. turda oyuna talip olduğumuzu ifade ediyoruz. Stratejik bir çok adım atıyoruz, atmaya devam edeceğiz." dedi.

"VATANDAŞIMIZ EN GÜZEL CEVABI VERİYOR"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin depremzedelere verilen konaklama hizmetini durdurmasına tepki gösteren Dağ, "Zihniyet farkı ortaya konuluyor, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde. Biz siyasi sürece dönüştürmemeye çalıştık. Biz bu zihniyeti sorgularız. Bir tarafta Defne’nin oy oranına bakmadan hastaneyi bitirmek isteyen bir bakış diğer tarafta verdiği sözleri ortadan kaldıracak belediye ve mensup olduğu parti. Vatandaşımız o tepkiye en güzel cevabı veriyor." ifadelerini kullandı.

KONDA'YA TEPKİ: BİLE BİLE KENDİSİNİ PATLATTI 

Anket şirketlerine tepki gösteren Hamza Dağ, "2018 seçimlerinde de MHP için aynı şeyler söylendi ama MHP yüzde 10 aldı. Anketler konusunda arkadaşların yaptığı çalışmaların cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uygun olmalı. Belediye için o durum olabilir ama cumhurbaşkanlığı için nasıl bir çalışma yapacaklarını ortaya koymaları gerek. Manipüle etme amaçlı, masa üstü çalışma yapanlar var. Daha da acısı yıllardır marka haline gelmiş KONDA gibi şirketleri kendilerini patlattı. Artık bundan son biz yokuz dediler. Bunu bile bile neden yaptılar. Hangi amaçla siz marka değerinizi patlattınız."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap