SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Adayın Alevi olması sizin için sorun mu? "Asıl Kriter Kazanabilirlik"

Adayın Alevi olması sizin için sorun mu? "Asıl Kriter Kazanabilirlik"

07 Eylül 2022 Çarşamba - 14:16




Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na "Bir adayın Alevi olması sizin için sorun mu?" sorusu soruldu.





Bir süre önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliğinin Cumhurbaşkanı adaylığı açısından sorun yaratıp yaratmayacağı tartışılmıştı. Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na "Bir adayın Alevi olması sizin için sorun mu?" sorusunu yöneltti.

Bu soruya "Hayır" yanıtını veren Davutoğlu, "Tükiye Cumhuriyeti vatandaşları hangi mezhebi ve etnik kökenden olurlarsa olsunlar, hangi siyasi felsefeyi benimsemiş olurlarsa olsunlar hepsi eşit vatandaştırlar. Hepsinin cumhurbaşkanı olma ehliyeti niteliği vardır" diye konuştu.

"Asıl Kriter Kazanabilirlik"

"Kim?" sorusunun daha somut olduğunu ve somut soruların dikkat çektiğini belirten Davutoğlu, buna rağmen asıl önemli olanın "Nasıl?" sorusu olduğunu söyledi. Adaylıkta asıl kriterlerinin kazanabilirlik olduğunu belirten Davutoğlu, "İçimizden birisi aday olabilir, dışardan bir aday olabilir. Eğer biz nasıl sorusunun mekanizmasını iyi kurarsak adayın kişiliğinden ve kimliğinden çok o yönetim biçiminin etkinliği tartışılır" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap