SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Abdulkadir Selvi yazdı! Erdoğan açıklayacak, mahkum izinleri uzuyor

Abdulkadir Selvi yazdı! Erdoğan açıklayacak, mahkum izinleri uzuyor

23 Mayıs 2022 Pazartesi - 09:46




Abdulkadir Selvi, Hürriyet'teki bugünkü yazısında 200 bin mahkûmun yararlandığı izinlerin bir sene daha uzatılabileceğini yazdı.





Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında 200 bin mahkûmun yararlandığı izinlerin tekrar uzatılacağını yazdı. "Bugün yapılacak olan Kabine toplantısında bu konu ele alınacak. Alınan karar Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. Mahkûmların geri dönüşlerinin 31 Mayıs 2023 tarihine kadar olmak üzere 1 yıl daha ertelenmesi bekleniyor." diyen Abdulkadir Selvi, "Peki nasıl bir yöntem izlenecek? Bu düzenlemenin hayata geçirilmesi için kanuni bir düzenleme yapılması gerekiyor. 31 Mayıs tarihine az bir süre kaldığı için düzenlemenin Meclis’te görüşülen Avukatlık Kanunu’na bir önerge ile eklenmesi bekleniyor." ifadelerini kullandı.

İşte, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin dikkat çeken o yazısı:

MAHKÛMLARA İZİN ÇIKACAK MI

PANDEMİ sürecinde yarı açık cezaevindeki mahkûmlara denetimli serbestlik kapsamında izin çıkmıştı. 15 Nisan 2020 tarihinde başlayan izin sayesinde açık cezaevindeki mahkûmlar ailelerine kavuştular. Şimdiye kadar 12 kez uzatılan bu uygulamadan toplam 200 bin mahkûmun yararlandığı düşünülüyor. Ama COVID-19’un tehlike olmaktan çıkmasıyla birlikte pandemi izinlerinin de sonuna gelindi. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, 31 Mayıs’ta cezaevinde olmak üzere geri çağırdı. Bu arada 2 yıllık süre zarfında mahkûmlar bir ölçüde toplumsal hayata uyum sağladı. İşyeri açanlar oldu. Ailesiyle birlikte yeni bir hayat kurdular. Bunlar cezaevine dönünce her şey başa dönecek ve toplumdan kopacaklar.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLAYACAK


Bugün yapılacak olan Kabine toplantısında bu konu ele alınacak. Alınan karar Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. Mahkûmların geri dönüşlerinin 31 Mayıs 2023 tarihine kadar olmak üzere 1 yıl daha ertelenmesi bekleniyor.

Peki nasıl bir yöntem izlenecek? Bu düzenlemenin hayata geçirilmesi için kanuni bir düzenleme yapılması gerekiyor. 31 Mayıs tarihine az bir süre kaldığı için düzenlemenin Meclis’te görüşülen Avukatlık Kanunu’na bir önerge ile eklenmesi bekleniyor. Böylece mahkûmların cezaevlerine dönüşleri 1 yıl daha ertelenmiş olacak. Düzenlemede izinliyken suç işleyenler bundan yararlanmayacak şeklinde bir ayrıma gidilmeyeceği belirtiliyor. Çünkü izinli olduğu sürede suç işleyenlerin zaten yakalanarak kapalı cezaevine gönderildiği ifade ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap