SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’na randevu vermiyor

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’na randevu vermiyor

30 Ocak 2024 Salı - 10:12




Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, genel seçimlerin ardından CHP'de yaşanan değişim rüzgarının öncü ismi Ekrem İmamoğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek istediği fakat Kılıçdaroğlu'nun randevu vermediğini ileri sürdü. Selvi "Ekrem İmamoğlu Alevi oylarını yanında tutabilmek için Kılıçdaroğlu’nu arıyor. Tam üç kez aramasına rağmen Kılıçdaroğlu telefonlarına çıkmıyor, randevu taleplerine ise olumlu yanıt vermiyor” diye yazdı.





Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP içinde yaşanan gerilimleri kaleme aldığı yazısında, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’na randevu vermediğini öne sürdü.

KILIÇDAROĞLU TELEFONLARA CEVAP VERMEDİ

Selvi, “Altan Öymen’in eşinin cenazesinde Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nu akşam yemeğine davet etmişti. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun davetini kabul etmedi. Ama o akşam Canan Kaftancıoğlu ve Emre Kongar ile yemekteydi. Seçim sürecine girilince, Ekrem İmamoğlu Alevi oylarını yanında tutabilmek için Kılıçdaroğlu’nu arıyor. Tam üç kez aramasına rağmen Kılıçdaroğlu telefonlarına çıkmıyor, randevu taleplerine ise olumlu yanıt vermiyor” diye yazdı.

Selvi yazısının devamında da şu iddiayı aktardı:

“Hatta İmamoğlu medyasında çalışan bir isim Ankara’da Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ediyor. O sırada İmamoğlu’nun görüşme talebini iletince ‘Seni mi görevlendirdi?’ diye çıkışıyor.”

“KILIÇDAROĞLU SEÇİMDEN SONRA CHP KURULTAYINA HAZIRLANIYOR”

Selvi, “Kılıçdaroğlu, kendisini devirenin Ekrem İmamoğlu olduğunu biliyor. O nedenle görüşmüyor. Kılıçdaroğlu seçimden sonra CHP kurultayına hazırlanıyor. Özgür Özel’i, İmamoğlu’na karşı yanına çekmeye çalışıyor. Genel başkanlık koltuğunu devrederken Özgür Özel’e ‘Ekrem’den kurtul. Ben sana her türlü desteği veririm’ demişti. Kılıçdaroğlu bir gün dahi genel başkanlık yapacak olsa, yeniden CHP’nin başına geçmeyi planlıyor” görüşlerini ifade etti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap