SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Olaylar ve Yaşananlar - 21.11.2023

Olaylar ve Yaşananlar - 21.11.2023

21 Kasım 2023 Salı - 09:36




Olaylar ve Yaşananlar - 21.11.2023





GÜNDEME ADNAN GÜNNAR İSMİ DÜŞTÜ

Gözler AK Parti’nin büyükşehir ve ilçe belediyelerine aday adayı olacak isimlere çevrildi. AK Parti’de Trabzon Büyükşehir Belediyesi temayülü öncesi başkanlık için birçok alternatif isim gün yüzüne çıkmaya başladı. Bu isimlerden en çarpıcı olanı ise Adnan Günnar. Temayül öncesi teşkilatlar Günnar ismi üzerine yoğunlaşmaya başladı. Kamuoyunda ise bu isim güçlü bir şekilde seslendiriliyor. Farklı siyasi yelpazede olan seçmenler tarafından da benimsenen Günnar ismi gündemdeki yerini korurken bakalım önümüzdeki günlerde Günnar ile ilgili ne gibi gelişmeler olacak? Ayrıca kendisinin resmen bir adaylığı söz konusu olmasa bile halk nezdinde ve teşkilatlarda  teveccühünün artarak güçlendiği de açıkça görülmekte. Trabzon’da siyaset ve siyaset öncesi aldığı görevlerdeki duruşu ve başarıları ile genel merkez tarafından da her zaman takdir edilen Adnan Günnar Büyükşehir Belediye Başkanlığında en güçlü isim olarak ön plana çıkartılmakta. Tabii ki son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan söyleyecek.

FARUK ÇELİK’İN ZOR SINAVI

Eski bakan, AK Parti kurucularından, AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in şu aralar yoğun bir adaylık trafiği var. Ciddi bir sorumluluk alan Çelik’in yerel seçimlerde Artvin’de nasıl bir sınav vereceği merak konusu. Artvin merkez dahil birçok ilçe muhalefetin elinde. AK Parti’nin Artvin’de sadece iki ilçe belediyesi var. 9-0’ı hedefleyen AK Parti Artvin teşkilatlarında adaylık noktasında kimlerle yola çıkılacağı noktasında kararsızlık var. Faruk Çelik’in Bursa ve Antalya’dan iki hemşehrisini Artvin’e getirip belediye başkan adayı göstereceği iddia ediliyor. Halen Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi olan EK-DAĞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak görev yapmakta olan Murteza Tamyürek’i Yusufeli ilçesinden, Bursa İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın’ı da Şavşat ilçesinden belediye başkan aday göstermek isteyen Faruk Çelik Artvin Merkez için de farklı bir arayışta. Artvin dışında yaşayan hemşehrilerini yerel seçimlerde aday göstermek ne kadar başarı getirir tartışılır. Bu arada Artvin AK Parti cephesinde her ilçeden birçok kişi adaylık için başvuru yapmakta.

MHP SÜRPRİZ YAPAR MI?

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde iş birliği yapan AK Parti ile MHP, yaklaşık 4.5 ay sonra gerçekleşecek seçimler için de ortak çalışmaya başladı. AK Parti ve MHP heyetleri son iki haftada bir dizi toplantı yaptı. MHP’li yetkililer, “Çok büyük bir uyum ve zarafet içinde” görüşmelerin sürdüğünü söylerken AK Partili yetkililer de “çok olumlu bir çalışma” içinde olduklarını ifade ediyor. Ancak 2019 seçimlerinde 30'u büyükşehir olmak üzere toplam 51 ilde iş birliğine giden iki partinin bu seçimde nasıl bir formülle yol alacağı bilinmiyor. Kulislerde iki partinin 2019 yerel seçimlerinde yapılan iş birliğini büyük ölçüde koruyacağı ifade edilirken bazı şehirlerde değişiklikler olabileceği konuşuluyor. MHP’de “Sürprizlere hazır olun” denilirken AK Parti’de de çalışmanın belediye başkan adaylarının YSK’ya bildirileceği güne kadar devam edeceği belirtilerek, “Şubat'ın ikinci hafta sonuna kadar her şey olabilir” deniliyor. İki parti heyetlerinin bu ay sonuna kadar hazırladıkları ön çalışmayı tamamlaması, daha sonra bunun liderlere sunulması bekleniyor. Liderlerin görüşmesinin ardından da heyetler çalışmaya devam edecek.

SEÇİMLERDEN SONRA 14 SİYASİ PARTİ KURULDU

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişin ardından kurulan siyasi parti sayısında rekora koşuluyor. 2020 yılında 21, 2021 yılında 18 siyasi parti kuruldu. 2022 yılında bu sayı 3’e düşerken 2023 yılında yeniden 20’ye yükseldi. 14 Mayıs seçimlerine kadar 6 yeni siyasi parti kurulurken, muhalefetin yenilgiye uğradığı seçimlerin ardından 14 siyasi parti daha kurulması dikkat çekti. Son 6 ayda kurulan 14 siyasi parti şunlar oldu: Büyük İktidar Partisi (Bİ Parti), Ocak Partisi (Ocak), Adalet ve Hürriyet Partisi (AHP), Ata Parti, Halkın Umudu Partisi (Umud Par), Yerli ve Milli Parti (YMP), Türkiye Sosyalist Partisi (TSP), Adil Türkiye Partisi (ATP), Umuda Yürüyüş Partisi (UYP), Halkın Sesi Partisi, Türkiye Uyanış Partisi (TUP), Anadolu Medeniyet Partisi, (ANA Parti), Genç Türkiye Partisi (GTP) ve Türkiye Güven Partisi (TGP).

BEYKOZ’DA ANKETLERİ TERS KÖŞE YAPTI

Beykoz Gündem Gazetesi’ne ait olan Beykoz seçim anket sitesinde “Beykoz’da Belediye Başkan Adayı olarak kimi görmek istersiniz?” sorusunda çıkan sonuçlar herkesi şaşırttı. CHP Beykoz Belediye Başkan aday adayı Artvinli hemşehrimiz Tuncay Tolga Özçakmak 6 bin 712 oy alarak tahminleri adeta alt üst ederek önemli bir başarıya imza attı. AK Parti ve CHP’de Beykoz Belediye Başkan Adaylığı için ismi geçenlerin sunulduğu ankette çıkan sonuçlar şu şekilde oldu: AK Parti Manolya Demirören: 4646 oy, Muhammed Hanefi Dilmaç: 4345, Murat Aydın: 1910, Bayram Çevik: 1835, CHP Tuncay Tolga Özçakmak: 6712, Remzi Şen: 4726, Cemal Sataloğlu: 404, Hakan Bekar: 2772, Aydın Düzgün: 968, Alaattin Köseler: 52, Yücel Akdemir: 24.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap