21 Aralık 2019 Cumartesi - 13:31
Tavuk
Uzmanlar, tavuğu tekrar ısıtmanın protein yapısını değiştirdiğini vurguluyor.
Patates
Patatesin ise buzdolabında birkaç gün muhafaza edilebildiği ancak kalan patatesin ısıtılmadan soğuk tüketilmesinin önemli olduğu belirtiliyor.
Yumurta
Yumurtanın yeniden ısıtılması durumunda içeriğinde yüksek ısı toksik maddelere oluşabileceği ihtimalinden ötürü yine ısıtılmaması vurgulanıyor
Ispanak
Ispanağın içeriğinde yüksek oranda bulunan nitratın, yüksek ısıda nitrite dönüştüğü ve özellikle nitritin sağlığımız açısından tehlikeli olduğu özellikle belirtiliyor.
Mantar
Uzmanlara göre mantarın taze olarak hazırlanıp tüketilmesi, kesinlikle yeniden ısıtılmaması gerekiyor.
Ancak yine de beslenme uzmanı ve doktorunuza danışmanızı önemle hatırlatmakta yarar var.
VİDEO
SON DAKİKA
ÇOK OKUNANLAR
© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.