SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Yaz aylarında sütlere dikkat!

Yaz aylarında sütlere dikkat!

20 Mayıs 2016 Cuma - 14:00




Sıcaklıkların başlamasıyla, sokak sütlerinin sağlığı daha çok tehdit ettiğini vurgulayan Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi Başkanı Şehmus Alparsla





Özellikle yaz aylarında pastörize süt tüketilmesi gerektiğini bildiren Alparslan, evde aşırı ısıtılan sütlerin besin ögelerinin yok olduğuna dikkat çekti.

Başkan Şehmus Alparslan açık süte karşı uyarılarda bulundu. “Yaz aylarında sokakta satılan sütleri tüketmeyin” uyarısında bulunan Alparslan, özellikle bu aylarda pastörize süt tüketilmesi gerektiğini kaydetti.

Şehmus Alparslan, sütün içerdiği besin ögeleriyle insanlar için mükemmel bir gıda maddesi olduğuna dikkat çektiği açıklamasında, “Yeterli ve dengeli beslenme için gerekli olan temel besin maddelerinin neredeyse tamamı sütte tek başına bulunur” dedi.

Süt üzerine yapılan tartışmaların, yanlış bilgilendirmelerin ve bilgi kirliliklerinin son dönemlerde arttığına işaret eden Alparslan,  “Pastörize sütlerin katkı maddesi içerdiği, yüksek ısıl işlem gördüğü gibi iddialarla ‘sokak sütü’ tüketimi bazı kimselerce maalesef tavsiye ediliyor. Taşıdığı bütün risklere rağmen sokak sütü piyasada önemli bir hacme sahip olabilmektedir” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap