SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Yabani iğde damar tıkanıklıklarını önlüyor

Yabani iğde damar tıkanıklıklarını önlüyor

09 Mart 2015 Pazartesi - 16:21




Yabani iğde meyvesi diyabetten kalp hastalıklarına kadar pek çok hastalığa ilaç niteliğinde!





Vitamin ve minerallerden zengin olması, zeytin yağı ve balık yağından sonra önemli doymamış yağ asitleri olan omega 7 yağ asitlerinden  içermesi yabani iğde meyvesini mucize bir meyve yapmaya yetiyor. Yabani iğdeyi mucizevi besin yapan en önemli özelliği yapısında bulunan yüksek miktardaki omega 7 yağ asitidir. Hemen hemen hepimiz omega 3 yağlarının faydalı yağlardan olduğunu biliyoruz artık. Fakat çok azımız omega 7 denen bir yağ grubu olduğunu, üstelik bu yağın pek çok hastalıkta olumlu sonuç verdiğini biliyordur. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevgi Neylan Bakım, yabani iğdenin mucizevi gücüne dikkat çekiyor;

-Diyabet dostu: Omega 7, tip 2 diabet riskinde azalma yapıyor.

- Kalp krizini önler: Damarlardaki kolesterol plağı birikimini azaltıyor. Böylece kalp krizi ve inme riskini azaltıyor.

- Yeni bir umut: Yüksek omega 7 yağı metabolik sendrom hastalarına umut ışığı doğurdu.  Omega 7 desteğinin iyi koleterol HDL yi arttırdığı, (8-12 hafta kullanım sonrası) görülmüştür. damar daralması yapan plakları % 47 azaldığı tespit edilmiştir.

- Kilo kontrolünde en güzel destek: Elma şekilli dediğimiz karın ve üst bölge şişmanlığını kalp hastalıkları ve insulin rezistansı ile ilişkisini biliyoruz. Bu durumda omega 7 kullanımı vücudun o bölgeye yağ depolamasını azaltmaktadır.


- Karaciğer dostu: Karaciğer yağlanmasını azaltır.

- Doğal güzellik iksiri: Yabani iğdede yer alan Omega 7 aynı zamanda dokuları bir arada tutan kollejen üretimini arttır, hücre zarını fiziksel ve duygusal stresten korur, saç ve ciltte kuruluğu önler.

C vitamin zengini: Vücudumuzu enfeksiyonlardan ve bakteri toksinlerinden koruyan, bir çok besin ögesinin vücutta kullanılmasına yardımcı olan C vitamininden oldukça zengin olan yabani iğde aynı zamanda önemli bir antioksidan olan E vitamini de içermektedir.

- Vitamin deposu: K vitamini, B1 ve B2 vitaminlerinde de çok zengin bir besindir.

- Enerji üretiminde yabani iğde: Hücre ve kas yapımında, beyin fonksiyonlarının  düzenlenmesinde önemli görevleri olan vücut için elzem aminoasitleri içermektedir.


- Kolesterolü azaltır: Yabani iğde de bulunan fitositoreller, koroner kalp hastalıklarında önemli bir risk faktörü olan kolesterolün azaltılmasına yardımcı olmaktadır.

- Yepyeni bir hayat kaynağı: Yabani iğde de ön plana çıkan omega 7 yağ asiti ve bu meyvenin diğer bileşenlerinin de sağlığımız açısından faydalı olduğunun bilinmesiyle beraber “yabani iğde” hayatımızda önemli bir besin olmaya başlamıştır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap