SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Vakalar patlayınca uyarı geldi: Yeni belirti ağzınızda gizli olabilir!

Vakalar patlayınca uyarı geldi: Yeni belirti ağzınızda gizli olabilir!

25 Temmuz 2022 Pazartesi - 15:31




Koronvirüs salgınında yeni dalgalar peş peşe gelip günlük vakalar dünyanın dört bir yanında yüz binleri aşarken, uzman isimler yeni varyantların belirtilerinin de farklılaştığına dikkat çekiyor. Vaka patlamalarında yeni semptom, kendini 'ağzınızda' gösteriyor.





Pandemide tsunami dalgası hız kesmeden yaklaşıyor. Koronavirüs vakaları dünyanın dört bir yanında şiddetli bir yükselişe geçtiğinden beri, krizin yeniden başlayacağına dair korkular da artıyor. Örneğin Birleşik Krallık'ta vakalar günde 300 binin üzerinde seyrediyor. Bu vaka patlamasının sorumlusu ise Omicron BA.5.

SEMPTONLAR YİNE DEĞİŞİYOR

Hastalığın semptomları da adım adım değişiklik gösteriyor. Kovid esas olarak ateş, öksürük ve koku kaybı gibi semptomlarla ilişkili olsa da, yeni Omicron varyantlarının körüklediği vakalarında belirtiler de değişiklik gösteriyor. Express'in haberine göre, Kovid'in yeni belirtisi "ağzınızda" ortaya çıkabilir. Express, en son alt varyant hakkında bilgi almak için International SOS'te Bölgesel Tıbbi Direktör olan Doktor Anthony Renshaw ile özel olarak görüştü.

"SON DERECE ENDİŞE VERİCİ"

Cignpost Diagnostics'te önde gelen bir immünolog ve Kurucu Bilim İnsamı Denis Kinane, "Aşı programı aracılığıyla Kovid'in etkisini azaltmadaki başarımıza rağmen, virüsün ortadan kaybolmak üzere olmadığı açık" diyerek tehlikenin altını çizdi ve ekledi:


Artan enfeksiyon sayısında, özellikle bir yıl önceki seviyelerle karşılaştırıldığında, son derece endişe verici bazı eğilimler var. Suçluyu belirlemeye yardımcı olabilecek bir işaret ise ağız ülseri.

YAKIN ZAMANDA KOVID GEÇİRENLER BİLE HASTALANIYOR

Kinane şunları söyledi

Vakalardaki hızlı artış, öncelikle Omicron BA.4 ve BA.5 suşlarının ortaya çıkması, hızlı bulaşması ve bağışıklıktan kaçmasından kaynaklanıyor. Bu da sonbaharda beklenen yeni dalgayı yaza taşıdı.

Yeni alt varyantlar, yakın zamanda Kovid geçirenleri bile yeniden enfekte ediyor. Hastalığın yeni belirtisi olarak, ağız ülserlerinin çok yaygın olduğu ifade ediliyor. Bu durum, açıklanamayan bir şekilde dilinizin yüzeyinde değişikliklere yol açabiliyor.


YÜZDE 36'SINDA BU BELİRTİ GÖRÜLDÜ

Ayrıca, The International Journal of Dermatology'de yayınlanan ve ağız ülserlerinin Kovid'in bir belirtisi olarak ortaya çıkabileceği iddiasını destekleyen bir araştırma makalesi de mevcut. Laboratuvar onaylı 59 Kovid hastasına bakıldığında, 24 hastada yani yaklaşık yüzde 36,3 oranında oral ülser ortaya çıktı. Araştırmaya göre bu işaret, bir başka geleneksel Kovid semptomunun yanında görünebiliyor: Tat ve koku kaybı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap