SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Uzmanlar uyardı! Zayıflamak isteyenler bu alışkanlıkları bırakmalı

Uzmanlar uyardı! Zayıflamak isteyenler bu alışkanlıkları bırakmalı

16 Haziran 2023 Cuma - 17:06




Zayıflamak isteyenlerin sayısı yaz ayıyla birlikte arttı. Uzmanlar alışılmış bazı davranışları değiştirmeden, kilo vermenin mümkün olmayacağını söylüyor.





Kilo vermek istediğinizde, terazinin istediğiniz rakamı göstermesi için ne yapmanız gerektiğini bilmeniz gerekir. Çünkü bazen, takip ettiğiniz alışkanlıkların sizi yoldan çıkardığını fark etmeyebilirsiniz.

Beslenme uzmanı Lisa Young'a göre kilo verme çabalarınızı sabote eden 6 alışkanlık var.

SPOR YAPMADAN OLMAZ

Kilo verme yolculuğunuzdan birkaç hafta sonra istediğiniz doğal sonuçları görememek son derece sinir bozucu olabilir. Bu, farklı antrenmanlara geçme alışkanlığından kaynaklanmaktadır. Kulağa iyi gelse de, bu kilo verme sürecini baltalayabilir. Gençler, çabanın etkili olabilmesi için en az 1 ay boyunca bir antrenmana devam etmek gerekir.

ATIŞTIRMALIKLAR KARARINDA OLMALI


Her şeyin fazlası zararlıdır ve sağlıklı besinler de bu kuralın bir istisnası değildir. Bu yüzden porsiyon kontrolü çok önemlidir. Örneğin, badem ve avokado sağlıklı süper besinler olsa da, yine de yoğun kalorilidirler.

 

UYKU YETERİNCE ALINMALI

Kaliteli uyku ihmal edilmemesi gereken bir şeydir. Çünkü sürekli yorgun hissetmek kilo alımı ile doğrudan ilişkilidir. Araştırmalar, çok az uykunun yüksek enerjili, yüksek karbonhidratlı yiyecekler için istekleri artırdığını gösteriyor. Uyku aynı zamanda vücudunuza antrenmanınız sırasında toparlanması, enerjiyi koruması ve kas gerilmelerini onarması için uygun zamanı verir.

GÜNDE EKSİ 500 KALORİ


Kilo vermeyi gerçeğe dönüştürmek için günde yaklaşık 500 kalorilik bir eksiklik önerilir. Ancak ilerleme kaydettiğinizi gördüğünüzde, bu kadar kalori açığı saplantılı hale gelebilir. Bu yüzden kalori sayma konusunda çok katı olmayın. Bunu yaparsanız, vücudunuza düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu enerjiyi veremezsiniz.

SU TÜKETİMİ DE ETKİLİ

Su, kilo verme yolculuğunuza dahil etmek için çok önemlidir. Kendinizi tok hissetmenize yardımcı olabilecek su, açlığı azaltabilir. Çalışmalar, önemli miktarda su alımının vücut ağırlığında, vücut yağında ve vücut kitle indeksinde azalmaya yol açtığını göstermektedir.

DIŞARIDA YEMEK YEMEYE SON

Dışarıda yemek yemek veya çok fazla yemek sipariş etmek de kilo verme çabalarınızı mahveden kötü alışkanlıklar listesinde yer alır. Sık sık dışarıda yemek yediğinizde, yemeğinize neyin girdiğini kontrol edemezsiniz.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap