SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Türkiye’nin günlük kalori tüketimi endişe verici düzeyde

Türkiye’nin günlük kalori tüketimi endişe verici düzeyde

16 Temmuz 2023 Pazar - 16:33




Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız, Türkiye'nin günlük kalori tüketiminin çok yüksek olduğunu ve endişe verici bir durum olduğunu belirtti.





Yapılan bir araştırmada Türkiye’nin günlük ortalama 3 bin 762 kalori tüketimiyle Bahreyn, ABD, İrlanda ve Belçika’dan sonra beşinci sırada yer aldığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Yıldız, kalori tüketiminin azaltılması ve daha sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yaparak, Türkiye’nin obezite sorununun da arttığına dikkat çekti.

Araştırmada yer alan 184 ülkenin çoğunluğunun önerilen kalori miktarının üzerinde tükettiğine işaret eden Prof. Dr. Yıldız, kalori tüketimindeki artışın obeziteye etki ettiğini ancak kaliteli beslenme ve diğer faktörlerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

Araştırmaya göre Türkiye’nin yanı sıra Bahreyn ve ABD gibi ülkelerin obezite oranlarının yüksek olduğunu belirten Prof. Dr. Yıldız, bu durumun sadece kalori tüketimiyle açıklanamayacağını ifade etti.

Prof. Dr. Yıldız, tam tahıllı gıdalar, meyve ve sebzelerin tüketiminin artırılması gerektiğini ve beyaz ekmek, beyaz un gibi rafine gıdaların azaltılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca düzenli egzersiz, stres yönetimi ve düzenli uyku gibi faktörlerin de obezitenin önlenmesinde kritik bir rol oynadığını belirtti.

Türkiye’nin günlük kalori tüketimi konusunda bilinçlenmesi ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazanılması için çaba sarf edilmesi gerektiği vurgulandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap