SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Topuklu ayakkabı kanser nedeni

Topuklu ayakkabı kanser nedeni

28 Temmuz 2016 Perşembe - 10:37




DailyMail'de yayımlanan habere göre, yapılan yeni araştırmalarla topuklu ayakkabı giymenin zararlarına bir de kanser eklendi.





Topuklu ayakkabı, ayak bileğindeki kasları güçlendirse de uzun süre giyildiğinde aynı kaslar zayıflamaya başlıyor ve yaralanmalara yol açıyor. Topuklu ayakkabı giymenin zararları arasında "çekiç parmak" ismi verilen ayak parmaklarının yamulmasıyla oluşan bir şekil bozukluğu, kas yorgunluğu ve osteoartrit (kas ve eklemlerin zamanla yıpranıp aşınması) bulunuyor. Güney Kaliforniya Üniversitesi’nden Onkoloji Uzmanı Dr. David Agus, topuklu ayakkabı giymenin gereksiz yere acı ve eklem ağrısına sebep olmasının yanı sıra topuklu ayakkabı giyince yürüme şekli ve vücut duruşunun da bozulduğunu söylüyor. Bilim insanları, bunların yanında topuklu ayakkabı giymenin eklemlere verdiği zararla vücuttaki enfeksiyonu artırabileceğini, bununla beraber vücudun bağışıklığını düşürerek yani savunma mekanizmasını zayıflatarak kansere neden olabileceğini de düşünüyorlar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap