31 Mart 2023 Cuma - 11:57
Vücuttaki mikrobu öldüren bal ve tarçın karışımı bağışıklığı kuvvetlendirir.
Bal ve tarçın karıştırılıp tüketildiğinde; bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda da doğal bir antibiyotiktir. Birçok vitamin ve yüksek miktarda demir içeren karışım, vücudu bakteri ve virüslere karşı korur. İdrar yolu enfeksiyonunu tedavi ederek, idrar yollarında oluşan mikropları öldürür. Hindistan ve Japonya'da yapılan araştırmalarda da bal ve tarçının midedeki gazı giderdiği belirlenmiştir.
Bu karışım midede asit oluşumunu engeller ve en ağır yemekleri dahi kolayca sindirmenizi sağlayarak, sindirime yardımcı olur. Eski Yunan ve Ayurvedikler ise balı, erkeklerin spermlerini kuvvetlendirmek için kullanmışlardır. Bu sayede çocuk sahibi olmak isteyenlerin tedavi edildiğine inanılırdı.
Bal ile toz tarçını karıştırın ve kahvaltıda kızarmış ekmekle birlikte yiyin. Kolesterolü düşürür ve kalp krizini önlemeye yardımcı olur. Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi yine kalp vuruşlarını güçlendirir. Yaşlandıkça atar damarlar ve toplar damarlar esnekliklerini kaybediyor ve tıkanıyor. Tarçınlı bal ise damarları yeniden canlandırıyor. Ayrıca yine gece yatmadan önce bu karışımdan bir kaşık alırsanız, sabaha daha rahat ve keyifli uyanırsınız.
VİDEO
SON DAKİKA
ÇOK OKUNANLAR
© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.