SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Soğanın bu faydası fazla bilinmiyor! Yüze sürülünce etkili oluyor

Soğanın bu faydası fazla bilinmiyor! Yüze sürülünce etkili oluyor

07 Temmuz 2023 Cuma - 13:39




Sofralarımızda severek tükettiğimiz soğanın, cilde de iyi geldiği tespit edildi. Soğanın cilt sağlığı üzerindeki faydaları nelerdir? İşte merak edilenler.





Soğan, mutfaklarımızın vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Lezzeti ve sağlığa faydaları ile sofralarımızda sıkça yer almaktadır. Peki soğanın yüzümüze olan faydalarını ne kadar biliyoruz?

Soğanın antioksidan özelliği cilt sağlığına olan faydalarını arttırmaktadır. Ayrıca soğanın antiinflamatuar özelliği sayesinde cildi yatıştırır ve iltihaplanmayı önler. Bu nedenle soğanı yüzümüze sürmek cildimizin daha sağlıklı ve genç görünmesine yardımcı olur. Yüzümüze soğan sürmenin birkaç farklı yöntemi vardır. İlk olarak, birkaç dilim soğanı doğrayın ve suyunu çıkarmak için bir beze sarın. Daha sonra bu bezle yüzünüzü ovuşturarak soğanın antioksidan özelliğinden yararlanabilirsiniz.

SOĞAN CİLDE DE ŞİFA OLUYOR 

Diğer bir yöntem ise birkaç dilim soğanı blenderda püre haline getirmektir. Bu püreyi yüzünüze sürerek cildinizi besleyebilir ve nemlendirebilirsiniz. Ancak soğanı yüzümüze sürmek de bazı yan etkilere neden olabilir. Soğanın keskin koku ve göz yakma gibi etkileri vardır. Bu nedenle soğanı yüzünüze uygulamadan önce bir uzmana danışmanız tavsiye edilir. Sonuç olarak soğanın yüzümüze olan faydaları oldukça fazladır. Ancak bu faydalardan yararlanmak için doğru yöntemleri kullanmak ve uzman görüşü almak önemlidir. Sağlıklı ve genç bir cilde sahip olmak için soğanı yüzünüze sürmenin etkilerini deneyebilirsiniz.

 


Sabah.com.tr sitesinde yer alan haberde; Soğanın cilt sağlığı üzerindeki faydaları sıralandı. İşte soğanla ilgili bilmeniz gerekenler:

Düzenli kullanıldığı zaman sivilce ve yara izlerinin azalmasına neden olur.
Cildinizin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar.
Cildi besleyerek ışıltılı bir görünüm sağlamaktadır.
Ciltte etkili olabilecek Enfeksiyon türlerini de önemli ölçüde engeller.
En önemli özelliklerinden biri de cildinizin erken yaşlanmasını engeller.
Eğer hassas bir cilde sahipseniz güneşten gelen zararlı ışınlardan da soğan suyuyla cildinizi koruyabilirsiniz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap