SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Salatalık kabuğu şifa deposu çıktı! Çöpe atmadan önce tekrar düşünün

Salatalık kabuğu şifa deposu çıktı! Çöpe atmadan önce tekrar düşünün

16 Haziran 2023 Cuma - 17:19




Çok sayıda cilt uzmanı, hemen hemen hepimizin çöpe attığı salatalık kabuğuna ilişkin uyarıyor. Peki, salatalık kabukları neden çöpe atılmamalı?





Yüzlerimize salatalık kabuğu sürersek ne olur? Bu sorunun cevabını merak edenler için salatalık kabuğunun cilde faydalarını ve nasıl kullanılabileceğini anlatacağız. Salatalık kabukları, tıpkı salatalığın kendisi gibi cilt için çok faydalıdır. Salatalık kabukları C vitamini, antioksidanlar, su ve mineraller açısından zengindir. Bu bileşenler cildi nemlendirir, besler, sıkılaştırır ve lekeleri azaltır.

Salatalık kabuklarını yüze sürmek için birkaç yöntem vardır:

DİLİMLEME YÖNTEMİ

Salatalık kabuklarını yıkayıp kurulayın. Sonra ince dilimler halinde kesin. Dilimleri yüzünüze yerleştirin ve 15-20 dakika bekletin. Ardından yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Bu yöntem cildinizi gençleştirir ve göz altındaki koyu halkaları giderir.

RENDELEME YÖNTEMİ


Salatalık kabuklarını rendeleyin veya blendere koyun. Bir kaseye koyun ve biraz süt veya yoğurt ekleyin. Karışımı yüzünüze uygulayın ve 20-25 dakika bekletin. Ardından yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Bu yöntem cildinizi nemlendirir ve besler.

KURUTMA YÖNTEMİ

Salatalık kabuklarını kurutun ve toz haline getirin. Bir kavanoza alıp üzerine zeytinyağını ekleyin. Kavanozu güneşli bir yere koyun ve bir hafta bekletin. Ardından süzün ve yağı bir şişeye aktarın. Bu yağı cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu yöntem cildinizi sıkılaştırır ve lekeleri azaltır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap