SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Sağlık ve lezzet kaynağı zeytinyağı

Sağlık ve lezzet kaynağı zeytinyağı

28 Mayıs 2016 Cumartesi - 12:15




Sıcak ve soğuk yemeklerdeki kullanımı ile eşsiz lezzetler yaratan zeytinyağının başta kalbinize olmak üzere sağlığa faydaları saymakla bitmez...





Sıcak ve soğuk yemeklerdeki kullanımı ile eşsiz lezzetler yaratan zeytinyağının başta kalbinize olmak üzere sağlığa faydaları saymakla bitmez…

Antioksidan özelliğiyle gençleştirir

ZEYTİNYAĞI, sindirimi kolaylaştırırken, bağırsakları da temizler. Sindirim sisteminde biriken toksinleri vücuttan atmaya yardımcı olduğundan yaşlanma etkilerini geciktirir.

Karaciğere koruma sağlar

İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde, serbest radikallerin bünyeye verdiği zararları azaltır ve bu durumdan en çok etkilenen karaciğer sağlığına katkıda bulunur.


Kolesterole dikkat!

Tamamen doğal olarak üretilen zeytinyağı kandaki kolesterol seviyesini düzenler.

Güçlü kemikler

Zeytinyağı, kemik sağlığı açısından büyük önem taşıyan kalsiyum emilimini teşvik eder. Kemiklerin esnemesini sağlayıp kırılganlık oranını azaltan zeytinyağı, bu özelliğiyle osteoporoz ve bazı romatizma türlerinin ortaya çıkmasına engel olabilir.

Cilt hücrelerini yeniler


Zeytinyağı, mineral ve vitamin yönünden zengin içeriğiyle cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar ve yüz ifadenizi canlı tutar.

Zihin sağlığına faydalı

Zeytinyağı içinde bulunan ‘oleocanthal' Alzheimer hastalığının önlenmesinde son derece etkilidir.

Bir lezzet önerisi

Soğuk Yoğurt Çorbası


MALZEMELER

– 2 kase haşlanmış buğday

– 2 kase süzme yoğurt

– 1 kase haşlanmış nohut

– 1 su bardağı su


– 1 demet dereotu

– 1 demet taze reyhan

– 1/2 demet taze nane

– 1 yemek kaşığı kuru nane

– Kaya tuzu


– Natürel sızma zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Yoğurdu derin bir kapta su ile beraber iyice çırpın. Tüm yeşillikleri ince ince kıyıp yoğurda ilave edin. Kaya tuzunu, kuru naneyi, haşlanmış nohutu ve buğdayı da ilave edin. Üzerine bir miktar natürel sızma zeytinyağı gezdirerek servis edin.

– Natürel Sızma Zeytinyağı: Zeytinyağının en doğal, en aromatik halidir. Yüzde 0,8'i aşmayan asit oranıyla, hoş kokusu ve özel lezzetiyle tüm yemeklerinizde kullanabileceğiniz sızma zeytinyağını tadına daha iyi varabilmek için özellikle başlangıçlar, salatalar ve kahvaltılarda kullanabilirsiniz.

– Riviera Zeytinyağı: Zeytinyağı ile sağlıklı yemekler yapmak istiyor ancak zeytinyağının kendine has tadını ve kokusunu ağır buluyorsanız, riviera tipi zeytinyağı tam size göre. Yemeklerinizin tadını bastırmayan hafif aromasıyla riviera zeytinyağı, sıcak çeşitler başta olmak üzere tüm yemeklerinizi ziyafete dönüştürür.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap