SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Osmanlı hekimleri geleceği görmüş! Bu reçete doğal afet sonrası dağıtılıyor: Tam bir kötü gün dostu!

Osmanlı hekimleri geleceği görmüş! Bu reçete doğal afet sonrası dağıtılıyor: Tam bir kötü gün dostu!

23 Şubat 2023 Perşembe - 12:39




Osmanlı hekimlerinin yaraları saran ilacı ve kötü gün dostu olarak bilinen bu lezzet, hem geleneksel hem de sağlık açısından ön plana çıkıyor. İşte Osmanlı döneminden bugünlere kadar gelen her derde deva lezzet…





Osmanlı döneminde zor zamanların ardından sokaklarda dağıtılan meyan şerbetinin inanılmaz faydaları var. Görünüş olarak dal parçalarına benzetiliyor ama etkisini tahmin bile edemezsiniz. Aynı zamanda alternatif tıpta hekimlerin göz bebeği olarak biliniyor.

Meyan kökünden yapılan şerbet, adeta ilaç görevi görüyor. Osmanlı hekimleri meyan şerbetinin özellikle afet sonralarında dağıtılmasını tavsiye ediyor. Bunun sebeplerinden biri ise meyan kökünün vitamin ve mineral açısından zengin olması.

Osmanlı mutfağının göz bebeği olmasını başaran meyan kökü şerbetinin maddi ve manevi şifasına inanılıyor. Siz de bu faydalarını görünce mutlaka mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz.

Meyan kökü şerbetinin faydaları

· Büyük felaketlerden sonra insanlarda oluşan panik ve korkuyu yatıştırmak için dağıtılırdı.


· Meyan kökü şerbeti, solunum yolunda oluşan enfeksiyonları da azaltıyor.

· Soğuk havalarda uzun süre soğuğa maruz kalan akciğerlerde toplanan balgamı hızla söküp atıyor.

· Vücudun virüs ve bakterilerle savaşmasını sağlıyor. Özellikle de boğazda oluşan iltihaplanmayı temizleyerek nefes açıyor

· Vücudun adrenalin bezlerini hareketlendiren meyan kökü bu sayede kan değerlerini yükselterek vücut ısısını sağlıyor. Aynı zamanda hormonal dengeyi koruyor.

· Hepatit tipine bağlı gelişecek olan riskli sağlık sorunlarını azaltıyor.


· Sindirim sistemini güçlendiriyor.

· Mide ve bağırsak hareketlerini kontrol ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap