SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Obezitenin engeli tencere yemeği

Obezitenin engeli tencere yemeği

03 Kasım 2023 Cuma - 10:27




Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, hazır gıda tüketiminin Avrupa ve ABD’de olduğu gibi Türkiye’de de artış içinde olduğunu belirterek “Mutfak kültürümüzün önemli bir parçası olan tencere yemekleri, pek çok yönüyle hazır yemeklerden çok daha sağlıklı bir seçenek. Evde pişirilen tencere yemeklerini tüketmek, pek çok bilimsel çalışmaya göre obezite riskini de azaltıyor” dedi.





Şehir yaşamının koşturmacasında bazen yemek öğünleri atlanabiliyor, hazır yemeklerle gün geçiştirilebiliyor. Yapılan son çalışmalara göre ev dışı hazır gıda tüketiminin Avrupa ve ABD’de olduğu gibi Türkiye’de de artış içinde olduğunu belirten Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Mutfak kültürümüzün önemli bir parçası olan tencere yemekleri, pek çok yönüyle hazır yemeklerden çok daha sağlıklı bir seçenek. Evde pişirilen tencere yemeklerini tüketmek, pek çok bilimsel çalışmaya göre obezite riskini de azaltıyor” dedi.

Örnek, “Tencere yemekleri; çoğunlukla bitkisel sıvı yağlarla yapılması, birçok çeşit besinin bir arada bulunabilmesi, sebze ve bakliyat yemeklerini çeşitlendirmesi, lezzet artırıcı koruyucu katkı maddelerinin kullanılmaması gibi pek çok nedenden dolayı hazır yemeklere göre çok daha sağlıklı pişiyor” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap