SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Migren hastaları aman dikkat! O ilaçlar inmeye neden olabilir

Migren hastaları aman dikkat! O ilaçlar inmeye neden olabilir

16 Haziran 2023 Cuma - 17:15




Danimarka’da yapılan araştırma migren hastalarının ne kadar fazla dikkatli olmaları gerektiğini ortaya çıkardı. İnme riski ile migren hastalarının arasında bağlantı bulundu.





Danimarka'da yapılan bir çalışmada migren hastalarında iskemik inme riskinin daha yüksek olduğu, migreni olan kadınlarda hemorajik inme ve kalp krizinin daha sık görülebildiği ortaya konmuştur. PLOS Medicine dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, Danimarka'daki Aarhus Üniversitesi'nden araştırmacı Cecilia Hvitfeldt Fuglsang ve ekibi, migren ve inme riski arasındaki ilişkiyi inceledi.

İNME VE KALP KRİZİ RİSKİ İLİŞKİSİ BELİRLENDİ

Danimarka'da 1996-2018 yılları arasındaki sağlık kayıtlarına bakan araştırmacılar, 60 yaşından önce migren ilacı alan hastaların karşılaştığı iskemik inme ve kalp krizi riskini nüfusun geri kalanıyla karşılaştırdı.

Araştırmacılar, 60 yaşından önce migren teşhisi konan kişilerin felç veya kalp krizi geçirme riskinin daha yüksek olduğunu göstermiştir.

Çalışma, önceki bulguların aksine, migreni olan kadın ve erkeklerde iskemik inme riskinin eşit olduğunu bildirdi.


Ayrıca çalışma, migrenli kadınların erkeklere ve genel nüfusa kıyasla daha yüksek hemorajik inme ve kalp krizi riskine sahip olabileceğini gösterdi.

Bir kan pıhtısı beyne giden bir damarı bloke ettiğinde iskemik inme meydana gelirken, beyindeki bir damar patladığında hemorajik inme meydana gelir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap