SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Maske yasağı kalktı mı? Maske takma zorunluluğu kalktı mı?

Maske yasağı kalktı mı? Maske takma zorunluluğu kalktı mı?

01 Temmuz 2021 Perşembe - 11:24




Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesinde yeni dönem başladı. Yeni süreci 1 yılı aşkın süredir bekleyen Türkiye, hayatın normal akışına dönmesini bekliyordu.





Milyonların heyecanlı bekleyişi sona erdi. 1 yılı aşkın bir süredir kapanmalar, yasaklar ve kısıtlamaları yaşayan Türkiye, yeni döneme giriyor. Kademeli normalleşme dönemi olarak adlandırılan bu dönemde sosyal hayata uygulanan kısıtlamalar ve yasaklar kaldırıldı. Aşılama çalışmalarının hız verilmesiyle yeni dönemi umutla karşılayan milyonlar özellikle maske takma zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmadığını merak ediyor. Peki, Maske yasağı kalktı mı? Maske takma zorunluluğu kalktı mı? Maske takmak zorunlu mu? Açık alanda maske takmak zorunlu mu? Maske takma zorunluluğu ne zaman kalkacak? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları...
 
MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU KALKTI MI? 
 
Maske zorunluluğunun kalktığı bir çok ülkede delta varyantın etkin olması nedeniyle tekrar maske takma zorunluluğu getirildi. Aşıların her ne kadar delta varyantında da etkili olduğu açıklansa da ülkeler maske takma zorunluluğunu geri getiriyor..
 
Ülkemizde 1 Temmuz'da kısıtlamaların kalkması ile birlikte bir çok yasak rafa kalkarken, yeni dönemde maske takma zorunluluğu devam edecek. Şuan için konu hakkında güncel bir açıklama yapılmadı ve yayınlanan son genelgede de maske kullanımı hakkında yeni bir duyuru yok. Bu sebeple maske takma zorunluluğu 1 Temmuz'dan sonra da geçerli olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap