SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Koronavirüse karşı geliştirilen ilk ilaç tedavisini onayladı

Koronavirüse karşı geliştirilen ilk ilaç tedavisini onayladı

21 Ağustos 2021 Cumartesi - 11:04




İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA), yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen ilk ilaç tedavisinin kullanımını onayladığını duyurdu.





İngiltere'de yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) önlemek amacıyla geliştirilen ilk ilacın kullanımı onaylandı.

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA) klinik araştırma verilerine göre ilacın enfeksiyonu önleme ve akut enfeksiyon semptomlarını tedavi etmek için kullanılabileceğini belirtildi.

İlacın virüs nedeniyle hastane tedavisi gerekliliğini de azaltabileceği ifade edildi.

Denemeleri yaygın aşılamadan ve Kovid-19'un mutasyonlarının ortaya çıkmasından önce başlayan ilacın bağışıklık sisteminde doğal insan antikorları gibi davranan insan yapımı proteinlerden oluştuğu aktarıldı.

Regeneron ve Roche tarafından geliştirilen ilacın enjeksiyon veya infüzyon yoluyla hastalara verileceği, ilacın virüsün solunum sistemine sıkıca bağlandığı bölgelerde etki ettiği kaydedildi.


Hükümet ve Ulusal Sağlık Servisinin (NHS), tedavinin zamanı geldiğinde ilacın hastalara nasıl uygulanacağına yönelik bilgileri onaylayacağı vurgulandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap