SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Koronavirüs tedavisinde umutları kıran haber

Koronavirüs tedavisinde umutları kıran haber

24 Nisan 2020 Cuma - 16:17




Dünya Sağlık Örgütü'nün yanlışlıkla yayımlayıp sildiği raporda büyük umut yaratan Remdesivir adlı ilacın virüsü yok etmede etkili olmadığı ortaya çıktı.





Koronavirüsü (Covid-19) tedavi etmenin en iyi umutlarından biri olduğu düşünülen Remdesivir adlı ilacın ilk denemesinde herhangi etkiye sahip olmadığı açıklandı.

İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan habere göre 237 hastanın bir kısmında ilaç kullanıldı. 158 hasta Remdesivir ile tedavi edilmeye çalışılırken 79 kişi de plasebo etkisinde kaldı. Remdesivir alanların yüzde 14'ü, almayanların yüzde 13'ü hayatını kaybetti.

Bununla birlikte bazı kişilerde yan etkileri nedeniyle test aşaması da durduruldu.

Çalışmanın başarısız olmasının ardından Dünya Sağlık Örgütü'nün bu bilgiyi klinik araştırmalar veri tabanında yayınladığı ancak daha sonra kaldırdığı da belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Tarik Jasarevic ise belgenin yanlışlıkla yayımlandığını belirterek "DSÖ uzmanları tarafından hazırlanan taslak yanlışlıkla yüklendi ve hemen ardından kaldırıldı. Belge şu an geniş bir kontrolden geçiyor" dedi.

BBC'de yer alan habere göre Amerikan Gilead Sciences şirketi ise çalışmanın sonuçlarının yanlış aktarıldığını savundu.

 

 


 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap