SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Koronada paran kadar test dönemi

Koronada paran kadar test dönemi

23 Eylül 2020 Çarşamba - 14:41




Türkiye’de parası olanların istediği zaman test yaptırabildiğini ancak yoksul vatandaşın Sağlık Bakanlığı’nın test kriterinden geçmek zorunda olduğunu belirten CHP Ankara Milletvekili Murat Emir “Test ücretini karşılayacak imkanı olmayan vatandaş, kolay kolay test yaptıramıyor” dedi.





Türkiye’de günlük korona virüs testi sayısı 100 bin bandında seyrediyor. İlk vakanın görüldüğü 11 Mart’tan bugüne dek 9 milyon 496 bin 268 test yapıldı.

ANKA'da yer alan habere göre, ülkedeki test sayısının kasıtlı şekilde sınırlandırıldığını belirten CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Türkiye, nüfusa oranla test sayısında Avrupa ülkeleri arasında 33'üncü sırada kaldı. Vaka sayısının az gözükmesi için bilinçli şekilde test sayısı sınırlı tutuluyor” dedi.

‘PARASI OLANA TEST YAPILIYOR’

Türkiye genelindeki test sayısının arttırılması gerektiğini kaydederek, parası olan kişilerin istediği zaman test yaptırabildiğini vurgulayan Emir, "Türkiye'de günlük COVID-19 testi sayısı, son bir aydır 100 bin civarında seyrediyor ancak bu sayı yetersiz kalıyor. Vatandaş, belirtisi olsa dahi devlet hastanelerinde test yaptırmakta zorlanıyor. Kamu hastanelerine test için giden vatandaşlar, çoğu zaman test kriterlerini karşılamadığı gerekçesiyle geri çevriliyor. Özel hastanelerde ise test ücretini karşılayabilen her vatandaş, kritere bakılmaksızın test yaptırabiliyor.” ifadelerini kullandı.

‘TEST KRİTERİ GÜNCELLENMELİ’


Salgının kontrol altına alınabilmesi için test sayısının önem taşıdığını söyleyen CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Parası olan rahatlıkla test yaptırıyor ancak, test ücretini karşılayacak imkanı olmayan vatandaş, kolay kolay test yaptıramıyor" dedi.

Sağlık Bakanlığının bir an önce test kriterlerini güncellemesi ve belirti gösterenlerin yanında temaslı tüm kişileri de kapsayacak şekilde bir test sürecini planlaması gerekiyor.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap