SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Korona aşısı oldu vücudu tamamen griye döndü

Korona aşısı oldu vücudu tamamen griye döndü

31 Ocak 2021 Pazar - 15:14




Almanya’da mRNA tabanlı korona virüs aşısı olan 22 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Aşının ardından hayatını kaybeden bir yaşlının ölmeden önce vücudunun tamamen griye döndüğü öğrenildi.





Sözcü gazetesi internet sitesinde yer alan bir habere göre, 149 yaşlı ve personel, korona virüsünün İngiltere mutasyonu olan B.1.1.7'ye yakalandı ve 15 yaşlı, yeni çıkan mRNA tabanlı aşıdan yapılmış olmasına rağmen korona virüsüne bağlı sebeplerle can verdi.

Bavyera'nın Miesbach Kasabası'nda da aşılanan 7 yaşlı insan da koronadan hayatını kaybetti.

Yaşlılardan birinin aşıdan sonra kızını arayarak, "Cildim komple griye döndü" dediği ve ertesi gün öldüğü belirtildi.

Ölen 91 yaşındaki Johanna Bradke'nin kızı Bild Gazetesi'ne konuştu ve annesinin ikinci doz aşıyı öldüğü gün alacağı açıklandı.

28 Aralık'ta Almanya’da ilk mutasyona uğramış corona vakasına rastlandığı, iki gün sonra ise aşılamanın başladığı açıklandı.


O zaman sadece Pfizer/Biontech'in ürettiği mRNA aşısı kullanılıyordu. Almanya'da halen de bu aşı ile Moderna'nın mRNA tabanlı aşısı kullanılıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap