SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Kalp hastalarına sıcak hava uyarısı

Kalp hastalarına sıcak hava uyarısı

22 Temmuz 2022 Cuma - 16:32




"Dışarı çıkılması gereken durumlarda ise aşırı efordan uzak durularak, güneşten koruyucu şapka ve güneş gözlüğü kullanılmalı,"





Son günlerde Avrupa’yı etkisi altına alan hava sıcaklıkları, bazı bölgelerde ulusal acil durum ilan edilmesine neden oldu. Uzmanlar, yaz aylarının bugüne kadar rüzgârın etkisiyle serin geçtiğini lakin önümüzdeki günlerde Avrupa’da görülen sıcaklıkların Türkiye’de de hissedileceğini belirtiyor. Günde en az 1,5 - 2 litre su tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, aşırı efordan da uzak durulması gerektiğini kaydediyor.

Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Cengiz Köksal, yaz aylarında artan sıcaklık ve nemin, kronik kalp rahatsızlığı olan hastalarını olumsuz etkilediğini belirterek, "Özellikle kalp kapak hastalığı olan kişilerde, şikayetlerin artması ve mevcut durumun kötüleşmesinin yanında en sık görülen şikayetler, nefes darlığı, çarpıntı ve göğüs ağrısı olabilir" dedi.

Köksal, dikkatli olunması gereken en önemli konunun yeterli sıvı tüketimiyle vücudun susuz kalmasını önlemek olduğunun da altını çizerek, "Günde en az 1,5-2 litre su tüketilmeli, Akdeniz mutfağına uygun beslenilmeli, güneş ışınlarının en yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkılmamalı, serin ve gölge ortamlar tercih edilmelidir.

Dışarı çıkılması gereken durumlarda ise aşırı efordan uzak durularak, güneşten koruyucu şapka ve güneş gözlüğü kullanılmalı, dışarıda kalınan süre de mümkün olduğunca azaltılmalıdır. Unutulmaması gereken önemli bir husus da, nefes darlığı, çarpıntı ve göğüs ağrısı gibi şikâyetlerin artması durumunda hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğidir" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap