SON DAKİKA



Haber > Sağlık > İçeceklerdeki kanser tehlikesine dikkat!

İçeceklerdeki kanser tehlikesine dikkat!

28 Mayıs 2015 Perşembe - 16:35




Meyveli gazoz ve meyve aromalı sodalar, eğer iyi koşullarda saklanmazsa öldürücü olabiliyor. Bu içeceklerin ısıya maruz kaldıklarında kansorejen madde





Meyveli gazoz ve meyve aromalı soda içerken aman dikkat! Sağlıklı sandığınız bu içecekler, iyi saklanmadğı takdirde aslında sağlığınız için büyük tehdit oluşturabiliyor. Bazen tadı cazip geliyor, kimi zaman da yalnızca ferahlamak için içiyoruz. Ancak meyveli sodalar, sağlığı tehdit ediyor. İçinde c vitamini bulunan bu içeceklerin, ısı ile temas ettiğinde, kanserojen madde ürettiği ortaya çıktı. Katkı maddesi içinde bulunan bu içecekleri beklettiğinizde benzen oluşma imkânı sağlıyorsunuz ve bu da kansere sebebiyet verebiliyor" Yapılan araştırmalara göre, meyveli soda ve gazozlarda fazla koruyucu madde kullanılıyor. Bu koruyucu maddeler, ısı ile birlikte kanserojen maddeye dönüşüyor. Sağlık bakanlığı konu ile ilgili inceleme başlattı. Piyasadaki meyveli soda ve gazozlar  incelemeye alınacak. Sonuca göre yasaklanıp yasaklanmayacağı gündeme getirilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap