SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Hamile kalamamak psikolojiyi bozuyor

Hamile kalamamak psikolojiyi bozuyor

24 Ocak 2016 Pazar - 13:25








Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, evlilikle birlikte çocuk yapmanın hem çiftin hem ailelerinin hem de yakınlarının beklentisi haline geldiğini ifade ederek, “Geçmişten günümüze kadar evlilikle çocuk yapma neredeyse özdeşleşmiştir. Günümüzde bazı çiftler çocuk yapmayı düşünmemektedirler ancak çocuk yapın baskısından onlar da etkilenmektedirler” dedi.

Kısırlığın herhangi bir doğum kontrolü yöntemi uygulamaksızın 1 yıl süreyle düzenli ilişkiye rağmen hamile kalamama durumu olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, “Kısırlık problemi olan ailelerin yaklaşık yüzde 30’unda erkekte, yüzde 30’unda kadında ve yüzde 30’unda ise hem erkekte hem de kadında problem vardır. Yüzde 10’unda ise yapılan tetkiklere rağmen bir sorun tespit edilemez, bu grup ise 'açıklanamayan kısırlık' olarak adlandırılmaktadır. Son dönemlerde gelişen yöntemler sayesinde kısırlık nedenleri hem daha kolay tespit edilmekte hem de birçok çözüm bulunabilmektedir. Hamile kalamama durumu kadınlarda daha fazla olmak üzere çiftte ciddi bir strese neden olabilmektedir” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap