SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Güneşte fazla kalmayın

Güneşte fazla kalmayın

30 Nisan 2015 Perşembe - 14:02




Yoğun güneş, risk nedeni Deri kanserlerinin daha çok baş-boyunda olmakla birlikte tüm deri yüzeyinde olabildiğinin altını çizen Prof. Dr. Koray Coşkun





Deri kanserinin esas nedeninin güneşten gelen ultraviyole ışınları olduğunu belirten Prof. Dr. Coşkunfırat, “Mor ötesi ışın veren elektrik lambaları ve bronzlaştırıcı suni ışık kaynakları da deri kanserlerine neden olabilir. Ultraviyole ışınlarına karşı dünyayı koruyan ozon tabakasının incelmesinin de deri kanserlerinde ciddi bir artışa neden olduğu bilinen bir gerçektir” diye konuştu.

Yaz aylarında saat 11.00 ile 15.00 arasında güneşe maruz kalınmaması gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Coşkunfırat, “Dışarıda uzun süre kalmanız gerekiyorsa geniş kenarlı şapkalar ve uzun kollu elbiseler giyiniz. Açıkta kalan deri bölümleri için en az 15 faktörlü güneş koruma kremi kullanınız. Yüzdükten ve terledikten sonra da düzenli aralıklarla bu kremleri kullanmaya devam ediniz. Cildinizi düzenli olarak siz de muayene ediniz. Eğer herhangi bir şüpheniz varsa en kısa sürede plastik cerrahınıza başvurunuz” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap