SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Güneş parlaklığında sağlıklı saçlar için…

Güneş parlaklığında sağlıklı saçlar için…

02 Nisan 2016 Cumartesi - 19:11




Kış mevsimini geride bırakmaya başladık. Günler uzadı, güneş yüzünü göstermeye başladı.





Sıcak havayla birlikte kuruyan saçlarımızın nasıl neme ihtiyacı varsa, sıcak günleri yaşamaya başladığımız bu günlerde birkaç ana faktöre dikkat ederek sağlıkla parlayan saçlara sahip olabiliriz…

Kış mevsimini geride bırakmaya başladık. Günler uzadı, güneş yüzünü göstermeye başladı. Bizler de sıcak havanın tadını çıkarmak için sokaklara dökülmeye. Bütün bunlar olup biterken korumaya alıp farklı bir bakım uygulamamız gereken unsurlardan biri de saçlarımız. İşte size saç bakımına dair pratik öneriler…

Saç kremi: Isınan hava saçtaki nemi azalttığından, sıcak havalarda her banyodan sonra duruladığınız saçınıza krem uygulamak saç tellerine bakım yapmanızı sağlar. Fakat saçlarınızı her gün yıkamak zararlıdır çünkü nem kaynağı olarak görev yapan doğal yağları azaltabilir.

Fön makinesinden uzak durun: Çoğu zaman kurtarıcımız olan fön makinesi, sıcak havalarda uzak durmamız gereken bir objeye dönüşüyor. O nedenle sıcak havalarda saçlarınızı doğal kurumaya bırakmak saçınızın kurutma sırasında zarar görmesini engeller.

İçeriğe dikkat!: Saç bakım ürünlerini seçerken içeriğinde alkol veya formaldehit olmamasına özen gösterin. Aksi takdirde daha çabuk kurumasına neden olabilirsiniz. Ürünlerin deri altına daha çok etki edebilmesi için mutlaka masaj yapın.


Beslenme önemli: A ve E vitaminlerinden zengin sebze ve meyveler saçlarınızı güçlendirir. UV ışınlarıyla mücadelede önemli yeri olan, hücresel yenilenmeyi sağlayan A vitamininden zengin domates, karpuz, mürdüm eriği, böğürtlen ve  E vitamininden zengin şeftaliyi bol bol yemeliyiz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap