SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Gribi 1 günde geçiren formül?

Gribi 1 günde geçiren formül?

24 Mart 2024 Pazar - 11:44




Kış hastalıklarından korunmanın yolu bazı besinleri beslenme rutinine dahil etmekten geçiyor.





Uzmanlar, özellikle sık hastalanan, bağışıklığı düşük kişilerin C vitamini yönünden zengin olan besinleri tercih etmeleri gerektiğini belirtiyor. Yapılan araştırmalara göre; kuşburnu, portakaldan ve limondan onlarca kat daha fazla C vitamini içeriyor. Kuşburnu, marmelat veya çay olarak tüketildiğinde gribe karşı koruyor ve bağışıklık hücrelerini harekete geçiriyor. İşte kuşburnunun mucizevi faydaları...

Yüksek miktarda C vitamini içeren kuşburnu, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde oldukça etkilidir. Vücut direncini artıran kuşburnu, gribal enfeksiyonlara karşı koruyuculuk içerir.

Antioksidan bakımından zengin olan kuşburnu, vücudu serbest radikallere karşı korur. Hücre hasarını önler bu sayede yaşlanma sürecini yavaşlatır. Hastalıklara karşı koruma sağlar.

Cilt sağlığı için oldukça faydalı bileşenler içeren kuşburnu, cildin genç ve parlak görünmesini sağlar.

Araştırmalara göre, kuşburnu kan şekeri seviyelerini kısa sürede dengeliyor bu sayede diyabet riskini azaltıyor.

Bol miktarda lif içeren kuşburnu, düzenli tüketildiğinde kalp damar sağlığını düzenliyor. Antioksidan bakımından zengin olan kuşburnu, iç organların yaşlanma sürecini yavaşlatıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap