SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Doğal bir magnezyum deposu! Meğer çelik gibi kemiklerin sırrı o besinde saklıymış

Doğal bir magnezyum deposu! Meğer çelik gibi kemiklerin sırrı o besinde saklıymış

15 Haziran 2023 Perşembe - 12:58




Magnezyum, kas kramplarının önlenmesinde ve kemik sağlığının korunmasında önemli bir rol oynar. Aynı zamanda enerji üretimi süreçlerine katkıda bulunarak yorgunluğu azaltabilir ve vücudun daha iyi çalışmasını sağlar. Magnezyumun sinir sistemi üzerindeki etkileri, stresi azaltmaya ve uyku kalitesini iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bu nedenle eksikliği durumunda hemen yerine konması önerilmektedir.





BOLCA MAGNEZYUM İÇERİR

Keçiboynuzu, bilimsel adıyla Ceratonia siliqua, çoğunlukla Akdeniz bölgesinde yetişen bir ağaçtır ve baklagiller familyasına aittir. Keçiboynuzu, sağlığa birçok faydası olan besleyici bir gıdadır ve içeriğindeki magnezyum miktarı da oldukça dikkate değerdir.

Magnezyum, vücutta birçok önemli işlevi olan bir mineraldir. Sinir sistemi fonksiyonları, kas sağlığı, enerji metabolizması, kemik ve diş sağlığı gibi birçok süreçte hayati rol oynar. Ayrıca, magnezyum bağışıklık sistemini destekler, kan basıncını düzenler ve kalp sağlığını korur.

Keçiboynuzu, magnezyum açısından zengin bir doğal kaynaktır. 100 gram keçiboynuzu tohumu, yaklaşık 70-75 miligram magnezyum içerir. Bu miktar, günlük magnezyum ihtiyacının yaklaşık %20'sine denk gelir. Keçiboynuzunun magnezyum içeriği, diğer birçok meyve ve sebzeden daha yüksektir. Bu nedenle, beslenme açısından magnezyum alımını artırmak isteyenler için keçiboynuzu tüketmek faydalı olabilir.



SİNDİRİM SORUNLARINA İYİ GELİR

Sindirim sorunlarınız varsa keçiboynuzu tüketmek sizin için ideal olabilir. Bitkilerde bulunan diyet bileşikleri olan keçiboynuzu tanenleri, normal bitki tanenlerinden farklıdır. Düzenli bitki tanenleri suda çözünür ve sindirimi engeller, ancak keçiboynuzu tanenleri çözmez. Bunun yerine, toksinlerin üstesinden gelmeye ve bağırsaklarda zararlı bakteri üremesini önlemeye yardımcı olan sindirim sistemi üzerinde kurutma etkisine sahiptirler.


İSHAL TEDAVİSİNDE KULLANILIR


Araştırmalar, keçiboynuzu suyunun küçük çocuklarda ve yetişkinlerde ishali tedavi etmenin güvenli ve etkili bir yolu olabileceğini gösteriyor. Ancak ek olarak keçiboynuzu almadan önce doktorunuza danışın.


KEÇİBOYNUZU TÜKETİRKEN DİKKAT

Keçiboynuzu alerjisi nadir olmakla birlikte, İspanya'da yapılan bir araştırma, fındık ve baklagil alerjisi olan kişilerin keçiboynuzu sakızına karşı alerjik reaksiyonlar gösterebileceğini bulmuştur. Bu reaksiyonlar arasında döküntüler, astım ve saman nezlesi vardı. Ancak çalışma, özellikle yer fıstığına alerjisi olan kişilerin herhangi bir sorun yaşamadan pişmiş keçiboynuzu tohumları ve keçiboynuzu sakızı yiyebildiklerini de bildirdi. Bu nedenle daha önce tüketmediyseniz mutlaka öncesinde doktorunuza danışın.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap