SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Diyabet hastaları için en uygun meyve

Diyabet hastaları için en uygun meyve

04 Kasım 2023 Cumartesi - 13:58




Diyabet bakımı alanında uzmanlaşmış bir diyet uzmanı, diyabet hastalarının yiyebileceği en iyi meyveyi ve tüketilmesi gereken uygun miktarın ne kadar olduğunu açıkladı.





ABD’deki Maryland Üniversitesi Charles Bölge Tıp Merkezi’nde diyabet diyetisyeni olan Jocelyne Loran, diyabetli veya risk altında olan hastalarına bir fincan yaban mersini tüketmelerini önerdiğini açıkladı.

Loran, yaban mersininin potansiyel olarak tehlikeli bir şeker artışına neden olma riskini en düşük düzeyde taşıdığı için tercih edildiğini söyledi.

Hastalık, kan dolaşımında glikozun birikmesine neden olur, bu da kan şekerini aniden yükseltir ve böylece zamanla enfeksiyonlu yaralar ve kalp sorunları gibi birçok ciddi komplikasyona yol açabilir.

Eating Well’e göre ilk olarak, meyve şekerinin kan dolaşımına salınmasını yavaşlatan yüksek lif içeriği nedeniyle kan şekerindeki ani yükselişleri önleyebiliyorlar.

Bir fincan yaban mersini yaklaşık 3,6 gram lif içerirken, bir muz 3,1 gram lif içerir. Elma daha fazla lif içerir, ancak yaban mersininde 4 gram daha az meyve şekeri bulunuyor.


KALORİ MİKTARI DA DÜŞÜK

Dahası, Loran, diğer bazı meyvelerin aksine, daha büyük porsiyonlarda kilo alma riskinin çok düşük olduğunu, yaban mersinin ise kalori miktarının çok düşük olduğunu söylüyor.

Bir fincan yaban mersini sadece 84 kalori içerirken, bir fincana denk gelen muz porsiyonu yaklaşık 105 kalori içerir.

Yaban mersininde ayrıca C ve K vitaminleri ve manganez de bulunur. Manganez, vücudun bağ dokusu ve kemik oluşturmasına yardımcı olan ve kanın pıhtılaşmasına yardımcı olan bir eser mineraldir.

Gıda Üretimi, İşleme ve Beslenme dergisinde 2023 yılında yayınlanan bir inceleme, yaban mersini içindeki bitki bileşiği polifenollerin kan şekerini iyileştirerek diyabet riskini azaltabileceğini öne sürdü.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap