SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Çocuklara mide bağırsak iltihabı için elma suyu

Çocuklara mide bağırsak iltihabı için elma suyu

03 Mayıs 2016 Salı - 16:10




Çocuklarda mide gribi veya gastroenterit olarak da adlandırılan mide-bağırsak iltihabı sırasında çocukların bol miktarda sıvı almaları gerekir. Araştı





Mide gribinin tedavisinde genel olarak kusma ve isal ile kaybedilen sıvının geri kazanılmasına önem verilir ve bu noktada kaybedilen elektrolitlerin yerine konması gereklidir.

Birçok yüksek gelirli ülkede kayıp elektrolitleri tamamlamak için bulunan ticari elektrolit çözeltilerinin oldukça pahalı olduğunu ve çocukların bu içeceklerin tadını genel olarak sevmediklerini belirten araştırmacılar, sulandırılmış elma suyunun aynı işi görebileceğini belirtiyorlar.

Amerikan Tıp Derneği’nin dergisinde yayınlanan ve mide gribine sahip 647 çocuğun incelendiği araştırma kapsamında çocukların yarısına sulandırılmış elma suyu, diğer yarısına ile elma ile tatlandırılmış elektrolit çözeltisi verilmiştir.

Elektrolit çözeltisi verilen çocukların %25’i damar içi (IV) sıvıya ya da diğer ek tedavilere ihtiyacı olurken, bu rakam elma suyu içen çocuklar için %17 olmuştur.

Elde ettikleri sonuçların ishal başladığında elektrolit içeren bakım çözeltilerinin verilmesi önerisinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiği anlamına geldiğini belirten araştırmacılar, yine de elma suyunun her durum için en iyi tedavi yöntemi olmadığına dikkat çektiler.


Araştırmalarının özellikle yüksek riske sahip çocukları ele almadığını ve bu durumdaki çocukların elektrolit çözeltisi almaya devam etmeleri gerektiğini belirten araştırmacılar, bununla birlikte diğer hastalıkları olan çocukların da elektrolit çözeltileri kullanmaları gerektiğini ifade ettiler.

Araştırmanın 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklar üzerinde gerçekleştirildiğine değinen ekip, elma suyunun bu yaşların üzerinde etkili olamayacağına dikkat çektiler. Son olarak elma suyunun önemli bir müdahale yöntemi olduğunu söyleyen araştırmacılar, bu sonuçların düşük ve orta gelirli ortamda geçerli olamayacağı yorumunda bulundular.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap