SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Cips, kola yasağı artacak!

Cips, kola yasağı artacak!

09 Mart 2015 Pazartesi - 13:25




Türkiye Halk Sağlığı Kurumu yetkilileri obeziteyi destekleyen yiyeceklerin yasaklanması için çalışmalar başlatılacağını açıkladı.





Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite Diyabet Metabolik Hastalıklar Daire Başkanı Doç. Dr. Nazan Yardım, obezitenin kadınlarda erkeklere oranla 2 kat fazla görülen ciddi bir hastalık olduğuna dikkati çekerek, “Obezite, kalp -damar hastalıkları, meme ve bağırsak kanserleri, En çok öldüren hastalık grupları olan KOAH ve diyabete sebep oluyor. Eğer kişi obez ise ve hareket etmiyorsa bu hastalıklara yakalanma ve buna bağlı erken ölümle karşılaşma riski çok yüksek” dedi.

CİPSİ VE KOLAYA DA YASAK GELİYOR

Milliyet’in haberine göre; yardım, obezitenin çocukluk çağından itibaren ele alınması gerektiğini ifade ederek, okul kantinlerindeki “cips ve kola” yasağının kapsamının genişletileceğini bildirdi. Yardım, “Fazla şekerli, fazla tuzlu yiyecek ve içecekler de yasak kapsama girecek” diye konuştu. Yardım, gebelerin yüzde 70’inin egzersiz yapmadığını da belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap