SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Çay kalp krizi riskini azaltıyor

Çay kalp krizi riskini azaltıyor

11 Şubat 2015 Çarşamba - 01:32




Diyetisyen Gizem Şeber, çayın insan sağlığı üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi.





Çay tüketiminin kanın homosistein düzeyi ile ters ilişki oluşturduğunu dile getiren Şeber, "Çay tüketiminden 30 dakika sonra tansiyonda hafif bir artış gözlenir. Sonrasında tansiyon normale döner" dedi. Çayın kalp krizi riskini de azalttığını kaydeden Şeber, günde bir kupa çay tü- ketiminin kalp krizi riskini yüzde 44 oranında azaltabileceğini vurguladı. Diyetisyen Şeber, çayın barındırdığı diğer özelikleri ise şöyle sıralıyor: “Yeşil çay ve siyah çayın antioksidan kapasitesi; sarımsak, ıspanak, karnabahar ve Brüksel lahanasından daha fazladır. Tek bardak çayın, 30-60 dakika içerisinde kanda antioksidan seviyesini yükselttiği gözlenmiştir.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap