SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Bu karışım zayıflatıyor! Bayram kilolarınızdan hemen kurtulun

Bu karışım zayıflatıyor! Bayram kilolarınızdan hemen kurtulun

07 Temmuz 2023 Cuma - 13:41




Bayramda gerek kurban eti gerekse yapılan ziyaretlerde yenilen baklavalar nedeniyle formunu bozan kişi sayısı arttı. Metabolizmanızı hızlandıracak karışımı sizler için derledik.





Birbirinden lezzetli bayram sofralarından yüksek kalori yakmanız gerektiğini düşünüyorsanız bu tarif tam size göre! Metabolizmanızı hızlandıracak ve sindirim sisteminizi düzene sokacak tarifi tükettiğinizde farkı göreceksiniz.

2 yemek kaşığı probiyotik yoğurt

1 yemek kaşığı yulaf

1’er çay kaşığı pul biber+zerdeçal+zencefil

BU TARİF İLE FAZLA KİLOLARINIZDAN ARINACAKSINIZ


Yoğurt, yulaf, pulbiber, zerdeçal ve zencefil karışımı, birçok sağlık faydası sağlayabilen besleyici bir karışımdır. İşte bu karışımın bazı potansiyel faydaları;

Sindirim sağlığı: Yoğurt, sindirim sistemi için faydalı probiyotikler içerir. Probiyotikler sindirim sağlığını destekler ve bağırsaktaki faydalı bakteri dengesini korur. Yulaf ise lif açısından zengin bir besindir ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına destek olur.

Bağışıklık sistemi: Zerdeçal ve zencefil, güçlü antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Bu baharatlar bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve vücudu hastalıklara karşı korumaya yardımcı olabilir.

İltihabı önleyici etkiler: Zerdeçal ve zencefil, içerdikleri kurkumin ve zencefilol gibi bileşikler sayesinde iltihap önleyici etkiye sahiptir. Bu bileşikler inflamasyonu azaltabilir ve vücuttaki inflamatuar yanıtları kontrol etmeye yardımcı olabilir.

Antioksidan koruma: Kırmızı biber, zerdeçal ve zencefil gibi baharatlar yüksek miktarda antioksidan içerir. Antioksidanlar, vücutta serbest radikaller olarak adlandırılan zararlı moleküllerin neden olduğu oksidatif stresi azaltabilir. Oksidatif stresi azaltmak, hücre hasarını önleyebilir ve genel sağlığı destekleyebilir.


Sabah-Roza'dan derlenen bilgilere göre; Metabolizma hızlandırıcı: Yulaf, içerdiği karbonhidrat ve lif ile tokluk hissi sağlar ve metabolizmayı hızlandırabilir. Daha hızlı bir metabolizma, kilo yönetimi ve enerji seviyelerinin düzenlenmesi için faydalı olabilir.

Bu karışımı tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Herhangi bir sağlık problemi veya özel beslenme ihtiyacı olan bireylerin bu karışımı tüketmeye başlamadan önce bir sağlık uzmanına danışması gerekmektedir. Ayrıca, bireyler herhangi bir alerjik reaksiyona veya yan etkiye duyarlı olabileceğinden, bileşenlere duyarlılık durumunda dikkatli olunmalıdır.

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap